Skip to main content

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και οι κατασκευαστές της αερογέφυρας για να δώσουν εξηγήσεις

Τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου του τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε τους 47 Έλληνες στη Βουκουρέστι, διερευνούν οι Αρχές.

Φως στις έρευνες αναμένεται να δώσει η κατάθεση του οδηγού, ο οποίος δεν έχει καταθέσει ακόμη. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως δεν ήταν κουρασμένος όταν έγινε το δυστύχημα και πως  παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Από το Σάββατο είναι ελεύθερος και έτοιμος ανά πάσα στιγμή τον καλέσουν οι ρουμανικές αρχές να καταθέσει, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εάν επιβληθούν κατηγορίες στον οδηγό του τουριστικού λεωφορίου, θα είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον 53χρονο άτυχο άνδρα από τη Λάρισα και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε 25 ανθρώπους.

Ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τους καλέσουν οι ρουμανικές αρχές για να καταθέσουν. Η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού θα βασιστεί σε επιχειρήματα εμπειρογνωμόνων σε οδικά δυστυχήματα. Στο μικροσκόπιο θα μπει η κατασκευή της μοιραίας αψίδας και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε, που σύμφωνα με ειδικούς είναι λανθασμένος, γιατί δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποκολληθεί από το έδαφος, όπως και έγινε. Επίσης το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένη ήταν ιδιαίτερα βαρύ καθώς, όπως λένε, ο στόχος ήταν να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον οδηγό και όχι βέβαια να συνθλίψει ό,τι περνά.

Ερωτηματικά εγείρονται και για τα έξι ατυχήματα που έχουν γίνει στο σημείο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και ανακατασκευάστηκε η αερογέφυρα, με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα επικριτικά.

Επίσης θα τονιστεί ότι υπάρχουν πιο σύγχρονες μέθοδοι αποτροπής διέλευσης οχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα, στους οδηγούς, προκειμένου να τους αποτρέψουν να περάσουν κάτω από την γέφυρα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και οι κατασκευαστές της αερογέφυρας για να δώσουν εξηγήσεις.

Τα ερωτήματα που βαραίνουν τον οδηγό είναι γιατί οδήγησε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του και γιατί αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα. Σήμερα αναμένεται και η νεκροψία νεκροτομη του 53χρονου άνδρα.