Skip to main content

Η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν και τα ερωτήματα για το ΥΠΕΞ

Και ο Κοτζιάς αγνοεί; Οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι; Οι καλομαθημένοι διπλωμάτες μας, που δεν τους άγγιξε η οικονομική κατάσταση της χώρας μας;

Ποιος είναι ο εμπνευστής του Ίλιντεν; Εντάξει, ο πρωθυπουργός αγνοεί πολλά, από αυτά που ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει.. Και ο Κοτζιάς αγνοεί; Οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι; Οι καλομαθημένοι διπλωμάτες μας, που δεν τους άγγιξε η οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν; [Ούτε ο Καρανίκας που μας διαβεβαίωσε ότι είναι μορφωμένος;]

Ευτυχώς που τον έβαλαν τον Τσίπρα να αναφερθεί σε "Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου". Εύχεται να μη τον άκουσε ο Φίλης, ο Γαβρόγλου, η Ρεπούση και πολλοί άλλοι από τους εθνομηδενιστές που έχουν λόγο και επηρεάζουν καταστάσεις.

Οι Τούρκοι με πρωτοσέλιδα στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και με χαρακτηριστικούς πηχυαίους τίτλους, γράφουν ότι «εχθροί της Τουρκίας χτύπησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, τον φίλο της Τουρκίας».

Οι δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη τοποθετούνται στον χώρο της ακροδεξιάς. Αυτό είναι πρόβλημα… Αν μεν η ακροδεξιά στην Ελλάδα αριθμεί λίγους, το θέμα τακτοποιείται. Αν όμως είναι πολλοί, με τρομάζει το γεγονός τι θα μπορεί να συμβεί κατά άλλων, αν υπογραφεί με τα Σκόπια συμφωνία, ανάλογη μ’ αυτά που υποστήριζε ο Μπουτάρης, κι έγινε στόχος των ακροδεξιών.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, στο Πρώτο Θέμα, προειδοποιεί έμμεσα για τα Σκόπια: «Οσοι θα συμμετάσχουν στην οργανωμένη εθνική προδοσία μέσα από μια Βουλή που δεν είναι πια ούτε στο ελάχιστο αντιπροσωπευτική των πραγματικών πολιτικών συσχετισμών, σκάβουν τον λάκκο τους. Η Μακεδονία θα γίνει ο τάφος τους, πολιτικά, και θα τους βρίσκουν χιλιάδες χρόνια μετά, κάπως σαν τον Ηλιο της Βεργίνας στις ανασκαφές, και θα λένε: Α, να ένας ακόμη προδότης από το 2018»!

Βέβαια, μιλά σ’ αυτήν την παράγραφο για πολιτικούς τάφους. Στην αρχή όμως του άρθρου του, γράφει: «Είτε βρει είτε δεν βρει ο Τσίπρας πρόθυμους ξεφτίλες-συνοδοιπόρους για να παραχωρήσει το όνομα "Μακεδονία" στο γειτονικό κρατίδιο, με φτιασιδώματα και ωραιοποιήσεις της πλάκας, το μήνυμα είναι ένα από τον ελληνικό λαό: Για όσους δεν το κατάλαβαν, δηλαδή, ή κάνουν τα "κουνέλια"... Μόνο πάνω από τα ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ».

Η όλη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη στα εθνικά θέματα -κυρίως εξωτερικής πολιτικής- επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές έχω γράψει. Ότι κομμουνιστές και νεοφιλελεύθεροι [σκληροί καπιταλιστές, δηλαδή] έχουν τις ίδιες απόψεις για την διάλυση των κοινωνιών. Από τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, μέχρι να δέχονται το Ίλιντεν.

Πού να το φανταζόταν η Ελισάβετ ότι θα έχει μαύρη συμπεθέρα. Δεν είναι μακριά οι εποχές, που οι Βρετανοί αποκαλούσαν τις ΗΠΑ… οι αποικίες μας! Μηδέ του Όσκαρ Ουάιλντ εξαιρουμένου, ο οποίος όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη και τον ρώτησαν στο τελωνείο τι φέρνει μαζί του, απάντησε: "Το πνεύμα μου"! Σαφής υπαινιγμός ότι υπήρχε έλλειψη πολιτισμού στην… αποικία!

Κι αφού κατάντησαν οι Βρετανοί προτεκτοράτο των ΗΠΑ, που τους έσωσε πολλές φορές από κατάρρευση, αντικατέστησαν το πνεύμα με οινόπνευμα.