Skip to main content

Έλληνες παραγωγοί Τροφίμων και Ποτών ενισχύουν την εξωστρέφειά τους

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ ο οποίος εστίασε την ομιλία του στο σύγχρονο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας (iTQi) την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο Μακεδονία Παλλάς. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων του iTQi με αφορμή την επιλογή της Ελλάδας ως Τιμώμενη Χώρα για το 2018, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών προϊόντων. 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, ο οποίος εστίασε την ομιλία του στο σύγχρονο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον αναφέροντας πως η πιστοποίηση των προϊόντων κρίνεται πλέον απαραίτητη, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία ταυτότητας τόσο του προϊόντος, όσο και της επιχείρησης.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Φάνης Παπάς, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός εκπροσώπων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις ομιλίες από τους εκπροσώπους του iTQi, κ.κ. Louis Frere και Γιώργου Παπαντωνόπουλου, σχετικά με το πώς η Πιστοποίηση και το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης που παρέχει, δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη των εξαγωγών και της διεθνούς παρουσίας μιας επιχείρησης.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι από τις εταιρίες ΖΑΝΑΕ ΑΕ, κ. Αντώνης Τζίκας και AHB Group – Νερά Θεόνη, κ. Κωνσταντίνος Μπεζιούλας, που παρουσίασαν την επιτυχημένη πορεία των εξαγωγών τους τα τελευταία χρόνια και πώς η συνεργασία τους με το iTQi συνέβαλε σε αυτή. Τη συζήτηση συντόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας, με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο παγκόσμια πρωτοπόρος οργανισμός, με παρουσία σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο,  ο οποίος πιστοποιεί τη γεύση τροφίμων και ποτών. Η Κριτική Επιτροπή του, η οποία αποτελείται από 140 διακεκριμένους Ευρωπαίους Σεφ & Σομελιέ, δοκιμάζει σε τυφλά τεστ, αξιολογεί, πιστοποιεί και βραβεύει τρόφιμα και ποτά με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης.

Κάθε χρόνο ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ελληνικών προϊόντων κατακτούν την συγκεκριμένη πιστοποίηση και βράβευση, γεγονός που οδήγησε στην στρατηγική συνεργασία του iTQi με τον ΣΕΒΕ, ως έναν από τους πιο δραστήριους φορείς που προωθούν και υποστηρίζουν τις ελληνικές εξαγωγές.  Ο ΣΕΒΕ αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγικό φορέα της χώρας με μέλη σε όλη την Ελλάδα, παρέχει πρακτική και τεκμηριωμένη υποστήριξη στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και αποτελεί Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα εξωστρέφειας.