Skip to main content

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διευρυμένη ολομέλεια του ΣτΕ καλείται απόψε να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη διάσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την οποία θα εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, η διευρυμένη ολομέλεια του ΣτΕ καλείται απόψε να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, βάσει του οποίου δημοπρατήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στη διάσκεψη της Δευτέρας δεν έγινε ψηφοφορία ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα, κάτι που «πιθανότατα» να γίνει αυτή τη φορά.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι κατά την τετράωρη διάσκεψη υπήρξε διεξοδική συζήτηση με νομικά επιχειρήματα, χωρίς πάντως να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Όταν ρωτήθηκε το ίδιο πρόσωπο αν προβλέπει να υπάρξει απόφαση την Τετάρτη, απάντησε με μία μόνο λέξη: «Πιθανότατα».

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου μελετά τις επόμενες κινήσεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με την κυβέρνηση να εκπέμπει σαφές μήνυμα ότι η αναμενόμενη για σήμερα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά δεν ανατρέπει τον σχεδιασμό για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο.