Skip to main content

Στον εισαγγελέα η παράνομη κοπή των δέντρων στη Μητροπόλεως

Η αυτοψία του δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την αυθαίρετη κοπή των δύο δέντρων που αποκάλυψε η Voria.gr - Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η καταγγελία.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάζεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με τη μορφή του επείγοντος, η καταγγελία για την παράνομη κοπή δύο δέντρων στη Μητροπόλεως μεταξύ των αριθμών 53 και 55, θέμα που αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, μετά το δημοσίευμα της Voria.gr, o αντιδήμάρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της αρμόδιας Διεύθυνσης να προχωρήσουν σε αυτοψία, η οποία επιβεβαίωσε την αυθαίρετη κλάδευση δύο δέντρων (μίας νεραντζιάς και ενός ιβίσκου) στην οδό Μητροπόλεως από αγνώστους.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, στο ένα δέντρο έγινε αυστηρό κλάδεμα, ενώ στο δεύτερο αποκόπηκαν μεγάλα τμήματα από το υπέργειο τμήμα του δέντρου, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στη ζωτικότητά του.

Στο έγγραφο  επισημαίνεται επίσης ότι η αυθαίρετη κλάδευση, όπως και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε δένδρα (που ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης) από ιδιώτες, συνιστά το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σύμφωνα με τα άρθρα 381 και 382 του Ποινικού Κώδικα, και καλούνται οι εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες.



Το εκτεταμένο κλάδεμα των δύο δέντρων έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα εντοπισμού του ατόμου ή των ατόμων που προχώρησαν στην αυθαιρεσία.



Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι κόπηκαν αυθαίρετα και παράνομα μόνο τα δύο δέντρα και κανένα άλλο από την ίδια σειρά ή από την απέναντι πλευρά.

Οι κάτοικοι των πολυκατοικιών που βρίσκονται στο σημείο ανάρτησαν σημειώματα, καλώντας τους περιοίκους να προσκομίσουν πληροφορίες που τυχόν ήρθαν σε γνώση τους για το θλιβερό περιστατικό. Από την πρώτη στιγμή, οι διαχειστιστές των πολυκατοικιών προχώρησαν και σε καταγγελία στον δήμο Θεσσαλονίκης, ηλεκτρονικά, τόσο στη διεύθυνση πρασίνου όσο και στον Συνήγορο του Δημότη.