Skip to main content

Ένας αστυνομικός σε κύκλωμα ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα

Ο 32χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. σε βάρος του και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη. Πέντε ακόμη άτομα συνελήφθησαν.

Ένας αστυνομικός ο οποίος παρείχε πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων του σε κακοποιούς που εισήγαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, συνελήφθη μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε μια μεγάλη επιχείρηση που εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στην Κοζάνη, την Καστοριά και τον Ωρωπό Αττικής.

Ο 32χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. σε βάρος του και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη κατηγορούμενος για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Ασφάλεια Κοζάνης και συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Κρατικής Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας, της Ασφάλειας Ωρωπού και της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς με εκπαιδευμένους σκύλους ανιχνευτές.

Ήδη συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 26 ως 43 χρόνων -μεταξύ των οποίων και ο 32χρονος αστυνομικός- και έχουν ταυτοποιηθεί τρεις Έλληνες ηλικίας 36 ως 52 χρόνων που είναι έγκλειστοι στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ενώ αναζητούνται ένας 44χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αλβανός. Από την έρευνα προέκυψε ότι διακίνησαν από τον περασμένο Μάιο τουλάχιστον έξι κιλά και 720 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και άλλες ποσότητες χασίς αξίας τουλάχιστον 18.800 ευρώ, 314 γραμμάρια κοκαΐνης, εννέα χάπια εμποτισμένα με το παραισθησιογόνο LSD.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων κατά περίπτωση.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 14 Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ιταλός που διακινούσαν τα ναρκωτικά χωρίς να αποτελούν μέλη της συμμορίας, καθώς και άλλοι 96 άνδρες και τέσσερις γυναίκες που αποτελούσαν «πελάτες» του κυκλώματος.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών, εξαρθρώθηκε και μια εγκληματική ομάδα με μέλη τέσσερις Έλληνες και έναν Αλβανό ηλικίας 32 ως 48 χρόνων και μία 36χρονη Ελληνίδα, που αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία και την διακίνησή τους στην Καστοριά και σε περιοχές της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.

Σε 16 έρευνες που έγιναν κατασχέθηκαν εννέα κιλά και 713,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 506,5 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι κρότου με πέντε φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού με έξι αμπούλες, ένας κάλυκας από πολεμικό τυφέκιο, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ένα USΒ stick χωρητικότητας 8 GB που εξετάζεται και μετρητά ύψους 8.995 ευρώ.