Skip to main content

Ενίσχυση του γραφείου της στον Πειραιά αποφάσισε η Frontex

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος καλωσόρισε με δήλωσή του «τη σημερινή σημαντική απόφαση», όπως τη χαρακτήρισε.

Την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος γραφείου της στον Πειραιά αποφάσισε η Frontex, ενσωματώνοντάς το στην Περιφερειακή Task Force της Ε.Ε. Η αλλαγή θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης  Δημήτρης Αβραμόπουλος καλωσόρισε με δήλωσή του «τη σημερινή σημαντική απόφαση», όπως τη χαρακτήρισε.

Εξήγησε δε ότι η Frontex θα είναι σε θέση να αυξάνει σταθερά τον αριθμό των στελεχών της, τα οποία στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή προσφυγική κρίση, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει την συνέχιση όλων των υπολοίπων δράσεων και επιχειρήσεων της FRONTEX στην Ελλάδα.

«Αυτή η ενισχυμένη/αναβαθμισμένη δομή θα συνιστά παράλληλα μία λειτουργική πλατφόρμα συντονισμού μεταξύ όλων των Υπηρεσιών της Ε.Ε. στην περιοχή: EASO, Europol και Eurojust», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η FRONTEX διαθέτει 325 στελέχη στα ελληνικά νησιά, εκ των οποίων οι 167 υποστηρίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής για όσους μετανάστες φθάνουν. Το γραφείο στον Πειραιά έχει ανθρώπινο δυναμικό πέντε ατόμων, αριθμός ο οποίος, υπό τη νέα δομή, θα αυξηθεί σημαντικά.