Skip to main content

Αμετακίνητος ο Σπίρτζης: Κανονικά τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Αιχμές για τις αντιδράσεις των φορέων από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, που εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κίνηση στο αεροδρόμιο.

«Πρωτοτυπία», χαρακτήρισε τις αντιδράσεις φορέων της Θεσσαλονίκης για τα έργα αναβάθμισης στον διάδρομο προσαπογειώσεων του αεροδρομίου Μακεδονία ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις αστικές συγκοινωνίες.

«Είναι δυνατόν η Ένωση Ξενοδόχων να διερωτάται αν είναι απαραίτητο να μεγαλώσει το αεροδρόμιο και να αυξηθεί η δυναμικότητά του;» διερωτήθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το έργο και πως αυτό θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το έργο είναι μέρος δύο μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ο σχεδιασμός των οποίων προβλέπει την ολοκλήρωσή τους μέχρι τον Μάρτιο. Οι εργασίες ανεστάλησαν για δύο μήνες, για να μη συμπέσουν με τη θερινή περίοδο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με την κίνηση του αεροδρομίου στους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο», είπε ο υπουργός. Τα έργα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον υπουργό.

Κατόπιν, πρόσθεσε πως εάν τα έργα δεν γίνουν θα πρέπει να επιστραφούν πολλά χρήματα και να δοθούν αποζημιώσεις και στη Fraport. «Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει εισηγηθεί να μην γίνουν τα έργα», επεσήμανε.

«Αν δεν γίνει το έργο θα πρέπει να επιστρέψουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και σε αποζημιώσεις και ρήτρες στους εργολάβους. Το έργο έχει σχεδιαστεί από άλλες κυβερνήσεις, αλλά τα έργα ανήκουν σε αυτόν που τα πληρώνει. Στον ελληνικό λαό. Έχει γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη και θα προσεγγίσει τη δυναμικότητα που πρέπει να έχει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα αεροδρόμιο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες περιοχές» υπογράμμισε τέλος ο υπουργός.