Skip to main content

Επιχείρηση καθαρισμού στον «Κόκκινο Πύργο» στη Βασ. Όλγας (φωτο+vid)

Το οικόπεδο είχε χαρακτηριστεί ως ανθυγιεινή εστία εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχε πνιγεί στα σκουπίδια, ενώ άτομα είχαν καταλάβει κτήρια.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα επιχείρηση καθαρισμού στο οικόπεδο του «Κόκκινου Πύργου», επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 110

Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιούν εργασίες παρουσία εισαγγελέα και υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα καθαριότητας, Λάζαρου Ζαχαριάδη.

Τα συνεργεία καθαρίζουν το οικόπεδο από την οργιώδη βλάστηση και απομακρύνουν τα μπάζα και τα σκουπίδια, με τη βοήθεια μικρής μπουλντόζας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, θα γίνει επέμβαση και σε χώρους του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου, που έχουν καταληφθεί από άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Βούλγαροι Ρομά είχαν δημιουργήσει παραπήγματα. ενώ όπως είχε αναδείξει σε σχετικό ρεπορτάζ της για τις ανθυγιεινές εστίες η Voria.gr, το εγκαταλελειμένο κτίσμα είχε μετατραπεί σε «καταφύγιο» για χρήστες ναρκωτικών.

Η περίφραξη είχε διαλυθεί και ήταν εύκολο να παραβιαστεί από την πίσω πλευρά, ενώ η πόρτα από μπροστά ήταν ανοικτή.  

Το οικόπεδο είχε χαρακτηριστεί ως ανθυγιεινή εστία εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχε «πνιγεί» στα μπάζα και τα σκουπίδια, ανάμεσα στα πεταμένα κλαδιά και τους κομμένους φοίνικες. Την κατάσταση ενέτεινε η μορφολογία του οικοπέδου με τη μεγάλη έκταση και την πυκνή βλάστηση.

Ο «Κόκκινος Πύργος» έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό του τον Ιούνιο του 2017.

Ο καθαρισμός του οικοπέδου είχε ενταχθεί στους σχεδιασμούς του δήμου, ο οποίος είχε κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση σχετικών αδειών καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου ήταν ασαφές και οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ανταποκριθεί στις σχετικές κρούσεις.