Skip to main content

Στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής ο Ιβάν Σαββίδης (upd)

Ο ομογενής επιχειρηματίας είχε συνάντηση για περίπου δύο ώρες με τη διοίκηση της Σουρωτής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Περίπου δύο ώρες κράτησε η επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής Α.Ε. Ο ομογενής επιχειρηματίας επισκέφθηκε τη Σουρωτή κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, φθάνοντας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας περί τις 3 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dimera και στενό του συνεργάτη στην Ελλάδα κ. Αρτούρ Νταβιτιάν.

Ο κ. Σαββίδης ξεναγήθηκε στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και στη συνέχεια είχε μακρά συζήτηση με μέλη της διοίκησης της εταιρείας και μετόχους. 

Ο κ. Σαββίδης επισκέφθηκε τη Σουρωτή για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις στη διοίκηση της Σουρωτής, ενόψει της διαδικασίας για την αγορά των μετοχών της εταιρείας, έναντι ενός ευρώ ανά μετοχή, που ξεκινά για τον όμιλο Σαββίδη την 1η Νοεμβρίου στο Μακεδονία Παλλάς (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, ο επιχειρηματίας τόνισε ότι κύρια επιδίωξή του είναι να επενδύσει στη Σουρωτή για την περαιτέρω ανάπτυξη της,  με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της,  στα τοπικά χαρακτηριστικά της και στη διαχρονική συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της.

Εκτός από τον όμιλο του κ. Σαββίδη προσφορά για την αγορά των μετοχών της Σουρωτής έχει καταθέσει και η Coca Cola HBC, με το ίδιο τίμημα, έχοντας φθάσει το ποσοστό της στην εταιρεία στο 20%, από το 15% που είχε αποκτήσει στον πρόσφατο πλειστηριασμό (δείτε εδώ).

Οι μικρομέτοχοι της Σουρωτής, πάντως, εμφανίζονται προβληματισμένοι για το εάν και σε ποιον θα πουλήσουν τις μετοχές τους, όπως φάνησε και στη χθεσινή γενική συνέλευση, και μένει να αποδειχθεί αν η σημερινή επίσκεψη του κ. Σαββίδη θα λειτουργήσει καταλυτικά για τις οριστικές αποφάσεις τους (δείτε εδώ).