Skip to main content

Επίθεση Μπουτάρη: Νέες πληροφορίες για τον 44χρονο αστυνομικό

Από τον 44χρονο αστυνομικό που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση Μπουτάρη είχε αφαιρεθεί το όπλο, καθώς «κόπηκε» στα καθιερωμένα ψυχιατρικά τεστ.

Υπηρεσία γραφείου εκτελεί ο 44χρονος αστυνομικός, που ταυτοποιήθηκε, όπως αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr, για συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Επίσης, μαζί με τον αστυνομικό ταυτοποιήθηκαν ένας 43χρονος καταστηματάρχης και έναν 57χρονος συνταξιούχος

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στον 44χρονο αστυνομικό, από το 2015 και έπειτα, του είχε αφαιρεθεί το όπλο, καθώς «κόπηκε» στα καθιερωμένα ψυχιατρικά τεστ, ενώ, όπως προσθέτουν οι ίδιες πληροφορίες, εκτελεί υπηρεσία γραφείου.

Όπως έχει γράψει η Voria.gr, από τα βίντεο τα οποία εξετάζει η ΕΛΑΣ προκύπτει ότι ο αστυνομικός δεν έχει άμεση συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου, ωστόσο, εμφανίζεται να είναι στην ομάδα εκείνων οι οποίοι δίνουν το έναυσμα για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το στοιχείο αυτό καθώς και για την εν γένει πορεία των ερευνών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενημερώσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Και αστυνομικός μεταξύ όσων εμπλέκονται στην επίθεση Μπουτάρη

Και οι τρεις, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, ενώ η αστυνομία, έφτασε στον εντοπισμό τους στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από την Υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσα από τα βίντεο της επίθεσης, αλλά και από καταθέσεις.

Συνολικά για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα: Οι τρεις από τους τέσσερις πρώτους που εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή. Ο τέταρτος είναι ανήλικος και παραπέμθηκε να δικασθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. 

Την Τετάρτη ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος που ήταν αυτός ο οποίος μετείχε στην επίθεση κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του.

Για όσους ταυτοποιήθηκαν μετά την παρέλευση του αυτοφώρου ή τυχόν θα ταυτοποιηθούν στη συνέχεια, σχηματίζεται δικογραφία. Οι ίδιοι καλούνται για εξηγήσεις στην αστυνομία και η δικογραφία αποστέλλεται στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για να πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης, καθώς οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι πλημμελημματικές.