Skip to main content

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Από Δευτέρα ανοίγει το Χρηματιστήριο

Όλα δείχνουν ότι η αγορά θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος.

Όλα δείχνουν ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει τη Δευτέρα, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Μεγάλη προϋπόθεση, υπογράμμισε, είναι η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, που αποτελεί την κοινή πρόταση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζας της Ελλάδος.

Με δεδομένους τους περιορισμούς που περιλαμβάνει το Plan B, χρειάζονται να γίνουν μηχανογραφικές αλλαγές στα συστήματα των τραπεζών.

Σε συνεννόηση που κάναμε σήμερα με όλες τις τράπεζες, χρειαζόμαστε πολύ λίγες μέρες ακόμη, και το Σαββατοκύριακο, για να γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά, υπογράμμισε.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ΧΑ Αλεξάνδρα Γρίσπου επιβεβαίωσε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα ανοίξει την Πέμπτη ενώ δύσκολα θα ανοίξει και την Παρασκευή.

Οπως ανέφερε, το άνοιγμα του ΧΑ δεν είναι εφικτό λόγω τεχνικών προβλημάτων στις τράπεζες, όσον αφορά στην υποστήριξη των κεφαλαιακών περιορισμών που επιβάλλονται για Έλληνες επενδυτές.