Skip to main content

Έρχεται το 10ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στη Θεσσαλονίκη

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος "Θεοχάρη και Μαρίας Μαναβή".

Το 10ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Δ' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δ' Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος "Θεοχάρη και Μαρίας Μαναβή" (21ο και 109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά των σχολείων της Δ Δημοτικής Κοινότητας και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν από τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017. Η ώρα προσέλευσης για την επιβεβαιώση συμμετοχής στους αγώνες είναι από τις 10:00 ως τις 10:30 και η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 10:45.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα το σχολικό σκάκι με τη συμμετοχή του GM και FIDE Trainer Θάνου Μαστροβασίλη, μέλους της Εθνικής Ελλάδος, καθώς και αγώνας simultane (αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) από διακεκριμένους αθλητές της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το 2017 κατέκτησαν τη 2η  θέση στο Κύπελλο Ελλάδος και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Η συμμετοχή στη παράλληλη εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά η προκήρυξη για το τουρνουά