Skip to main content

Έρχονται βελτιώσεις στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με νέες θέσεις

Οι βελτιώσεις θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν στη διάθεση, επιπλέον, θέσεων στάθμευσης σε μικρούς δρόμους, κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους

Σε βελτιώσεις, μικρής κλίμακας, στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει η δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι λόγω του «Thesi» έχει βελτιωθεί η εικόνα στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Άννα Αγγελίδου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Φωτίου, οι βελτιώσεις θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν στη διάθεση, επιπλέον, θέσεων στάθμευσης σε μικρούς δρόμους, κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους.

Όπως εξήγησε η κ. Αγγελίδου, σε μικρούς δρόμους θα εξεταστεί η μετατροπή των θέσεων, από κατοίκων, σε επισκεπτών και το αντίστροφο, ανάλογα με το πως εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και με βάση τα συμπεράσματα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος από την έως τώρα εφαρμογή του συστήματος. Παράλληλα, θα εξοικονομηθούν νέες θέσεις, που είναι αδρανείς, προέρχονται από ξενοδοχεία, προορίζονται για φορτοεκφορτώσεις και ΑΜΕΑ μετά από επανέλεγχο που θα πραγματοποιηθεί. «Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους, φροντίζουμε αρχικά για τους μόνιμους κατοίκους να διασφαλίσουμε μόνιμη θέση», υπογράμμισε η κ. Αγγελίδου.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των δημοτών, οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν μέσα στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. «Έχουμε περισσότερα αιτήματα από τις θέσεις που μπορούμε να προσφέρουμε», σημείωσε και εξήγησε ότι «δεν μπορεί να δοθεί δεύτερη άδεια για στάθμευση στο ίδιο σπίτι»

Για τους επαγγελματίες, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι είναι σε ανοιχτό διάλογο μαζί τους. «Δεν μπορούμε να δώσουμε στους 3.500 επαγγελματίες τόσες θέσεις, δίνουμε όμως κάποιες ικανοποιητικές θέσεις για τους πελάτες τους», ανέφερε.  

Εκτιμάται οτι οι νέες παρεμβάσεις στο σύστημα θα εφαρμοστούν μετά από περίπου ένα μήνα.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προετοιμάζονται για την εφαρμογή του συστήματος στην Ε΄ δημοτική κοινότητα, η οποία έχει μεγάλο πληθυσμιακό όγκο.