Skip to main content

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα αθλητικών ειδών Lonsdale London

Ποια είναι η αγγλική εταιρεία που ρούχα της φόρεσαν ο Muhammad Ali, ο Paul McCartney και η Angelina Jolie - Πού βρίσκεται το κατάστημα

Τα αγαπημένα λονδρέζικα αθλητικά ρούχα και αξεσουάρ Lonsdale London έρχονται στη Θεσσαλονίκη με το πρώτο τους κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τσιμισκή 112. Η αλυσίδα που μετρά 63 χρόνια ζωής με δυναμική παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει ανδρική και γυναικεία σειρά ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Η Lonsdale Hellas έχοντας, ήδη, αναπτύξει δυο καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Πειραιά καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα, αποφάσισε το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός της στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της πόλης. Όπως μάλιστα ενημερώνει το instagram της εταιρείας, το άνοιγμα του νέου καταστήματος τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, επί του παρόνοτος ο χώρος βρίσκεται στη διαδικασία της διαμόρφωσης, ενώ παράλληλα προσκαλεί όσους επιθυμούν να εργαστούν σε αυτό να στείλουν τα βιογραφικά τους.

Image

Τα αθλητικά ρούχα και υποδήματα που κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, καθώς έκαναν πιο άνετη την καθημερινότητα μας, δεδομένου ότι οι έξοδοι για ένα διάστημα είχαν περιοριστεί στην… πεζοπορία και σε χαλαρές βόλτες, όπως όλα δείχνουν ήρθαν για να μείνουν. Δεν είναι τυχαίο πως στην οδό Τσιμισκή και όχι μόνον, τοποθετούνται ολοένα και περισσότερες αλυσίδες αθλητικών ειδών που αποκτούν το δικό τους σταθερό κοινό, όλων των ηλικιών.

Ωστόσο η Lonsdale London έχει τη δική της μακρά ιστορία με πολλούς αθλητές, τραγουδιστές, αλλά και ηθοποιούς να την ακολουθούν πιστά. Οι Mike Tyson, Paul McCartney, Anthony Quinn, Paul Weller, Madonna, Sylvester Stallone, Kylie Minoque, Mick Jagger, Angelina Jolie, Oasis, είναι μόνο μερικοί από τους επώνυμους που επέλεξαν να φορέσουν ενδύματα ή αξεσουάρ της αλυσίδας.

Ποια είναι η Lonsdale London

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά 133 χρόνια πριν, όταν το 1891 o James Lowther, 7ος κόμης του Lonsdale, διοργάνωσε αγώνα πυγμαχίας με γάντια για πρώτη φορά.

Το 1909 ο βασιλιάς δώρισε την πρώτη ζώνη Lonsdale σε επαγγελματία πυγμάχο και μισό αιώνα αργότερα, το 1959 ο παλαίμαχος πυγμάχος Bernard Hart έλαβε τη σχετική άδεια για να χρησιμοποιήσει το «Lonsdale» ως ονομασία για μια σειρά από εξοπλισμό και ένδυση πυγμαχίας.

Ένα χρόνο αργότερα το 1960 το πρώτο κατάστημα Lonsdale έγινε πραγματικότητα στο Λονδίνο στην οδό Beak Street, στο Soho. Μόλις 3 χρόνια αργότερα το 1963 θρύλοι της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Muhammad Ali και ο Henry Cooper έδωσαν αγώνες παγκοσμίως φορώντας ρούχα και εξοπλισμό της δημοφιλούς, τότε, πυγμαχικής μάρκας, η οποία σταδιακά επεκτάθηκε και στα είδη αθλητικού ρουχισμού.

To 1979 o Paul Weller, αρχηγός και τραγουδιστής των JAM φόρεσε τα t-shirts της Lonsdale σε συναυλίες του στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να εκτοξευτούν σε Ασία αλλά και Αγγλία. Τη δεκαετία του 1990 η εταιρεία επεκτείνεται σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το 1998 μπαίνει στην αγορά της Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα ήρθε με ηλεκτρονικό κατάστημα το 2013 για να δημιουργηθούν στην πορεία δυο καταστήματα σε Νέα Ιωνία και Πειραιά με το τρίτο να έρχεται εντός του επόμενου διαστήματος στη Θεσσαλονίκη.  

Image