Skip to main content

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 9:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 9:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά».

Παράλληλα με την αιμοδοσία, στον χώρο διεξαγωγής της θα υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την αιμοδοσία, τη δωρεά σώματος και οργάνων και γενικότερα για τις μεταμοσχεύσεις, με δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών.