Skip to main content

ΕΥΑΘ: Αυξημένες προβλέψεις και λειτουργικά μείωσαν τα κέρδη

Μικρή μείωση στο τζίρο του α' εξαμήνου 2015, για την ΕΥΑΘ, η οποία λόγω υψηλών προβλέψεων για επισφάλειες και αυξημένα έξοδα, είχε μείωση κερδών.

Με ιδιαίτερα αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, λόγω αδυναμίας στην πληρωμή λογαριασμών και, αυξημένα έξοδα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, διαμορφώνονται τα αποτελέσματα της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο εξάμηνο 2015.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2015, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 37,3 εκατ. ευρώ έναντι 37,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 1,34%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 14 εκατ. ευρώ έναντι 15,5 εκατ. (μείωση 9,5%), ενώ τα  προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 12,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (μείωση 26,26%). Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 9,5 εκατ. του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου (μείωση 41,86%).

«Η ΕΥΑΘ, ως σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, μεριμνά για την κατάσταση της εταιρείας μακροπρόθεσμα, συμπεριλαμβάνοντας στα οικονομικά της αποτελέσματα τις επισφάλειες του παρόντος και φροντίζοντας για τη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Είμαστε εδώ σταθερά, με φροντίδα για την υγεία και το περιβάλλον», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.