Skip to main content

Τι θα γίνει με την πρυτανεία του ΑΠΘ μετά την παραίτηση Παπαϊωάννου

Τι ισχύει για τη διαδοχή του, μετά την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες αναφορικά με τη διαδοχή τού μέχρι πρότινος πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, που ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση αυτή, καθώς είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε - Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ο Νίκος Παπαϊωάννου - Παραιτήθηκε από πρύτανης του ΑΠΘ

Μιλώντας στη Voria.gr ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής, Δημήτριος Κωβαίος, είπε πως η διαδικασία προβλέπει να συνέλθει τις επόμενες ημέρες η Σύγκλητος και να αποφασιστεί ποιος θα αντικαταστήσει τον πρύτανη μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας διοίκησης που είναι η 31η Αυγούστου.

«Η Σύγκλητος θα αποφασίσει ποιος από τους υφιστάμενους αντιπρυτάνεις θα εκτελεί τα χρέη του πρύτανη μέχρι τη λήξη της θητείας», ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Κωβαίος.

Ποιοι κωλύονται και ποιοι όχι

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα χρέη αυτά δεν μπορεί να αναλάβει ούτε ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής, Χαράλαμπος Φείδας, αλλά και ούτε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, καθώς είναι υποψήφιοι για εσωτερικά μέλη του συμβουλίου Διοίκησης.

Άρα, τα ονόματα που απομένουν για την... κούρσα διαδοχής είναι αυτά του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητή Δημήτριου Κωβαίου και του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητή Ανδρέα Γιαννακουδάκη, καθώς δεν είναι υποψήφιοι για το Συμβούλιο Διοίκησης.

Μένει να αποφασιστεί από τη Σύγκλητο ποιος θα εκτελεί τα χρέη του πρύτανη το επόμενο διάστημα. Πάντως, όπως ανέφερε και ο κ. Κωβαίος, μέσα στη μέρα πιθανότατα αναμένονται κάποιες σχετικές διοικητικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι ηλεκτρονικές κάλπες για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης θα στηθούν στις 24 Μαΐου.