Skip to main content

Φύλαξη στο Ανάκτορο του Γαλερίου - Σύντομα επισκέψιμο το μνημείο

Ο αρχαιολογικός χώρος του Γαλεριανού Συγκροτήματος παραμένει κλειστός εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας υποστεί βανδαλισμούς.

Την τοποθέτηση υπαλλήλων φύλαξης στο Ανάκτορο του Γαλερίου ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Facebook η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βελένη.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Γαλερίου, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη, παραμένει κλειστός εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί βανδαλισμούς και να γίνεται χρήση ναρκωτικών στους χώρους του.

Για το ζήτημα η ομάδα πολιτών «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης» είχε συντάξει επιστολή και είχε συλλέξει υπογραφές, ζητώντας την επαναλειτουργία, τη φύλαξη και τον εξωραϊσμό του αρχαιολογικού χώρου. 

Η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων ανέφερε πως η προκήρυξη για τη φύλαξη θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες και πως πολύ σύντομα, το γαλεριανό συγκρότημα θα είναι και πάλι επισκέψιμο.

«Επειδή βλέπω μια κινητικότητα πολιτών (δικαιολογημένη, κι εγώ μαζί τους είμαι εδώ και κάποιους μήνες που προσπαθώ να το ανοίξω) σχετικά με το άνοιγμα του Ανακτόρου του Γαλέριου, ανακοινώνω ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης εξασφάλισε φυλακτικό προσωπικό», έγραψε στην ανάρτησή της η κ. Βελένη και κατέληξε: «Η προκήρυξη θα γίνει τις επόμενες μέρες και ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, το γαλεριανό συγκρότημα θα είναι και πάλι επισκέψιμο».