Skip to main content

Φωτοβολταϊκό πάρκο «πνίγηκε» στο Λιτόχωρο Πιερίας (φωτο)

Λόγω των πλημμυρών, σύμφωνα με την ΠΟΣΠΗΕΦ, σε πολλές περιπτώσεις το νερό έχει σκεπάσει τα πάνελ και ολόκληρο τον εξοπλισμό πάρκων

Για μεγάλες καταστροφές σε φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη τη χώρα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά.

Λόγω των πλημμυρών, σύμφωνα με την ΠΟΣΠΗΕΦ, σε πολλές περιπτώσεις το νερό έχει σκεπάσει τα πάνελ και ολόκληρο τον εξοπλισμό πάρκων.

Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας, φαίνεται ένα φ/β πάρκο 100 kw/p με τράκερ που έχει σκεπαστεί με νερό ύψους 2 μέτρων περίπου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νερό έχει σκεπάσει το σύνολο του ηλεκτρολογικού - ηλεκτρονικού εξοπλισμού του πάρκου, όπως inverter, εξοπλισμός τηλεμετρίας, κάμερες και συναγερμός, πίνακες χαμηλής τάσης, πίνακες διανομής. Τα συρματοπλέγματα που φαίνονται είναι το πάνω μέρος της περίφραξης, ύψους 2,5 μέτρων.

Οι Παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημίες μπορούν να απευθύνονται και στο mail της Ομοσπονδίας info@pospief.gr για οτιδήποτε χρειαστούν.

«Είναι οι Επενδύσεις μηδενικού ρίσκου που αναφέρουν κάποιοι!», σχολιάζει με νόημα, καταλήγοντας, η ΠΟΣΠΗΕΦ.