Skip to main content

Γ. Καμίνης: Ανοίξαμε δρόμο συνεργασίας με τα Σκόπια

Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου της πόλης κ. Πέτρε Σιλέγκοφ.

Στα Σκόπια βρέθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου της πόλης κ. Πέτρε Σιλέγκοφ στις εκδηλώσεις για τα 55 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 1963.

Η πόλη των Σκοπίων τίμησε χθες, με μεγάλη μουσική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, τη συμπλήρωση 55 ετών από τον μεγάλο σεισμό που στοίχισε τη ζωή 1.000 ανθρώπων και άφησε άστεγους 200 χιλιάδες. Παράλληλα, τίμησε και πόλεις, όπως η Αθήνα, που με επιστήμονες και ειδικούς συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση των Σκοπίων, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, στα Σκόπια, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον δρόμο σταθερής συνεργασίας που ανοίξαμε» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «το σύμφωνο Συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψαν η Αθήνα και τα Σκόπια, αποτυπώνει την αυτόνομη δυναμική που έχουν οι πόλεις στο διεθνές σκηνικό».

Στις εκδηλώσεις του δήμου των Σκοπίων παρέστησαν επίσης οι δήμαρχοι του Ζάγκρεμπ και της Πρίστινα, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες από πολλές βαλκανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.