Skip to main content

G4S: Δεν υπήρξε έκρηξη σε χρηματαποστολή και τραυματισμοί υπαλλήλων

Λόγω ακούσιας πτώσης, ενεργοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός χρωματισμού (αμπούλα χρώματος) της βαλίτσας, ξεκαθαρίζει η εταιρεία

Διαψεύδει η εταιρεία G4S ότι σημειώθηκε έκρηξη σε βαλίτσα με χρήματα στα χέρια υπαλλήλου χρηματαποστολής στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια παραλαβής χρημάτων από υποκατάστημα τράπεζας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο υπάλληλος που μετέφερε την κασετίνα με τα χρήματα έπεσε ακούσια και ενεργοποιήθηκε, όπως προβλέπεται λόγω απότομης κόνησης, ο ειδικός μηχανισμός χρωματισμού (αμπούλα χρώματος) του περιεχομένου της.

Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, στις 12 Δεκεμβρίου, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης χρηματαποστολής της G4S για την παραλαβή χρημάτων από υποκατάστημα Τράπεζας στην πόλη της Πάτρας, «το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας τηρώντας όλους τους κανονισμούς που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα ασφαλείας των χρηματαποστολών μας και ενώ κατευθυνόταν στο όχημα με την ειδική κασετίνα μεταφοράς χρημάτων, λόγω ακούσιας πτώσης του υπαλλήλου, ενεργοποιήθηκε (όπως προβλέπεται λόγω της απότομης κίνησης) ο ειδικός μηχανισμός χρωματισμού (αμπούλα χρώματος) του περιεχομένου της (έτσι ώστε σε περίπτωση κλοπής να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που περιέχει). Ως συνέπεια της πτώσης του, ο υπάλληλος της εταιρείας μας, έφερε μόνο ένα ελαφρύ επιφανειακό και ασήμαντο τραύμα στο κεφάλι (γδάρσιμο λόγω της πτώσης του)».

Σε συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, για προληπτικούς λόγους, εκλήθη το ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες, αφού προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, έκριναν πως ο τραυματισμός του υπαλλήλου δεν επιβάλλει στην περαιτέρω διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο. «Παρ' όλα αυτά η G4S, λόγω του συμβάντος, απάλλαξε τον εν λόγω υπάλληλο από την ολοκλήρωση της υπηρεσίας του δίνοντας του άδεια για το υπόλοιπο της ημέρας ώστε να μεταβεί σε Νοσοκομείο για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων (συνοδεία συγγενικού του προσώπου που είχε κληθεί στο σημείο του περιστατικού)», σημειώνεται.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η G4S είναι ο μεγαλύτερος και πλέον καταξιωμένος όμιλος παροχής συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο. Πρωταρχικός στόχος της G4S είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων κορυφαίας ποιότητας ακολουθώντας πολύ αυστηρά και σύγχρονά πρωτοκόλλα ασφαλείας, ένας στόχος που επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την συνεργασία, τον επαγγελματισμό, την άρτια κατάρτιση, την εμπιστοσύνη αλλά και την ασφάλεια των ίδιων των ανθρώπων της», αναφέρει ακόμη η εταιρεία.