Skip to main content

Γεννηματά προς Τσίπρα: Διέγραψε τον Γιάννη Βαρουφάκη

Να διαγράψει τον Γ. Βαρουφάκη καλεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - «Δεν έχω καταλάβει ακόμη εάν το Plan B ήταν Plan B και όχι Plan A»

Να διαψεύσει και να διαγράψει τον Γιάννη Βαρουφάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, είναι υπεύθυνος για τους υπουργούς του», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά το Σχέδιο Β’, κάλεσε τον πρωθυπουργό να έλθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το «σχέδιο Βαρουφάκη».

«Δεν έχω καταλάβει ακόμη εάν το Plan B ήταν Plan B και όχι Plan A» διευκρίνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον κ. Τσίπρα να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον τέως υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει ακόμη, καθώς «το Grexit είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας».

Ερωτηθείσα για τη στροφή του πρωθυπουργού προς τον ρεαλισμό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ότι δεν «βλέπει» καμία μεταστροφή.

«Ο πρωθυπουργός πατάει σε δύο βάρκες» τόνισε και συνέχισε: Λέει «ναι» στο ευρώ, ενώ παράλληλα τονίζει ότι συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού. Λέει «όχι» στο Grexit, αλλά δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την προσπάθεια της χώρας και όχι της κυβέρνησης. Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βάζει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τη χώρα.