Skip to main content

Γερμανία: Απαραίτητη η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων

Την ανάγκη "αποτελεσματικής φύλαξης, αποτελεσματικού ελέγχου" των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Την ανάγκη "αποτελεσματικής φύλαξης, αποτελεσματικού ελέγχου" των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για συντεταγμένες διαδικασίες και δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

"Η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων θα είναι αποτελεσματική μόνο σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται η στήριξη της Τουρκίας και των χωρών εκτός Συρίας που υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων, όπως η Ιορδανία και πολιτικά μέτρα με τα οποία ελπίζω να μπορέσουμε να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία για την διευθέτηση της διένεξης στην Συρία", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σύνολο και όχι μεμονωμένα, όπως και η δημιουργία των κέντρων καταγραφής των προσφύγων (των λεγόμενων Hotspots) και τα μέτρα επαναπροώθησης.