Skip to main content

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Μετά τη λήξη του προγράμματος οι αποφάσεις για χρέος

Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, που αναμένεται στα μέσα Ιουλίου, τόνισε εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ Γερμανίας.

Μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος τοποθέτησε χρονικά τη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό χρέος εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η οποία αναμένεται στα μέσα Ιουλίου. Θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους με το τέλος του προγράμματος», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Σολτς και Τσακαλώτου ότι το υπουργείο συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο ίδιος απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει το αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών και αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί έχει επισημάνει επανειλημμένα πως «για να ολοκληρωθεί εγκαίρως το πρόγραμμα, οι αποφάσεις θα ληφθούν θεωρητικά στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup, ή ίσως λίγο αργότερα».