Skip to main content

Ο κίνδυνος για νέο μπλέξιμο και η πτώση στο ταξιδιωτικό πλεόνασμα

H ευκαιρία του Ερντογάν για να μας μπλέξει, η πτώση στο ταξιδιωτικό πλεόνασμα και τα περί επιχείρησης τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Να η ευκαιρία που θέλει ο Ερντογάν να μας μπλέξει. Συνελήφθη στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πραξικόπημα. Θα μας πει ότι εμείς τον εκπαιδεύσαμε, αφού είχε επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες κατά το παρελθόν, ακόμη και ειδικών δυνάμεων, στο πλαίσιο ενημέρωσης των ακολούθων Άμυνας στη χώρα μας.

Ενώ έπρεπε να διώχνουμε τουρίστες λόγω υπερπληρότητας, η κίνηση δείχνει ότι λίγοι είναι οι παραπάνω που θα μας επισκεφθούν. Και μάλιστα χαμηλών εισοδημάτων (τι να σού κάνει μια Μύκονος;), αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει αντιστοιχία αύξησης αριθμού τουριστών και εσόδων (μόλις 2% αύξηση εσόδων είχε προβλεφθεί).

Και έρχονται τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) που αποδεικνύουν σημαντική πτώση, κατά 10,6%, στο ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου και 11,3% τον Μάιο, όπως έγραψε η voria.gr.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα-Παππά, που υλοποίησαν Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας, Μουζάλας, Τόσκας, και λοιποί, που άφησαν επί δυο μήνες σχεδόν τους λαθρομετανάστες να κάνουν ό,τι θέλουν στην Ειδομένη, Πειραιά και νησιά. Πληρώνει ακριβά η Ελλάδα την «πρώτη φορά Αριστερά». [Και πού είσαι ακόμη…]

Ο δε πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, προειδοποιεί πως «το 2017 θα πάρουμε τη μέγιστη κρυάδα λόγω των αυξήσεων φόρων», και επισημαίνει την άμεση ανάγκη να επανέλθουν οι συντελεστές φορολόγησης του τουρισμού στα περσινά επίπεδα.

Και τι νοιάζει την κυβέρνηση τι λέει ο Ανδρεάδης; Το θέμα είναι να υπάρχουν λεφτά για τους μισθούς του συμβούλου Στρατηγικής, των καθαριστριών του Κατρούγκαλου (με μεγαλύτερους μισθούς από τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, και διπλάσιους σχεδόν από τους; Πιλότους μας), και για τα μέλη των Επιτροπών (που αντί να μειωθούν αυξάνονται). Όλα τ’ άλλα… [Αυτούς που κατασκηνώνουν στο ΑΠΘ τους συμπεριλαμβάνουμε στον αριθμό τουριστών;].

Εντάξει, το μετρό θα το προλάβουμε πριν βγούμε στην σύνταξη. Τα έργα για το τραμ, πότε θα αρχίσουν; Για το τελεφερίκ; Για την γέφυρα που θα ενώσει παραλία Λιτοχώρου με Περαία; Για την Συνοικία της Ηδονής; [Καλά δεν μιλάω για τραπεζοκαθίσματα, ούτε για διπλοπαρκαρίσματα].

Και καλά αυτοί που μας δουλεύουν, άλλοι για να πληρωθούν για άχρηστες μελέτες, άλλοι για ν’ αρπάξουν ψήφους. Εμείς όμως, που είμαστε πανέξυπνοι και πανεύκολοι στην κριτική ως γνώστες παντός επιστητού, ακόμη και παρασκηνίων, πώς τα τρώμε όλα αυτά;

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια, βρε παιδιά! Σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα γράφηκε ότι υπήρξαν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών -από ξένη τρίτη χώρα- ότι ετοιμαζόταν επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων αρχικά στην Αλεξανδρούπολη και εν συνεχεία στην Καβάλα προς απαγωγή των οκτώ Τούρκων φυγάδων πραξικοπηματιών.

Δεν γράφω τίποτε περισσότερο, επειδή μού φαίνεται εξωπραγματικό. Η ιστοσελίδα όμως έχει «άκρες» σε στρατιωτικούς. Θα μού πεις τόση παράνοια που έχει μαζευτεί στο κρανίο του Ερντογάν, εκτοπίζοντας τον εγκέφαλο, όλα είναι πιθανά.

Για τον Φίλη: Έγραψε ο E. Norden (μεγάλος Γερμανός φιλόλογος), ότι «Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαμορφώθηκαν υπό την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραμματική».