Skip to main content

Χορταστικό το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, με 5 γκολ και νικητή τον ΠΑΟΚ

Πανέμορφα γκολ, μία ανατροπή, εντάσεις και μία αποβολή: σε ένα καταπληκτικό παιγνίδι, ο Δικέφαλος πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον εξαιρετικό ανά διαστήματα Άρη με 3-2

Με νικητή τον ΠΑΟΚ, αλλά και το φίλαθλο κοινό που αποζημιώθηκε βλέποντας ένα χορταστικό ματς με 5 γκολ, έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη (3-2), στην Τούμπα, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. 

Ο Δικέφαλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, όμως διαφοροποίησε υπέρ του την κατάσταση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και επικράτησε του μαχητικότατου Άρη, που φωνάζει, δια στόματος του τεχνικού του, Απόστολου Τερζή, για πέναλτι στη φάση όπου ο Κουλιεράκης φαίνεται να τραβά από τη φανέλα τον Γκαρσία, πριν αυτός εκτελέσει απέναντι στον Κοτάρσκι (στο 0-0).

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Τάισον (56)’ Στέφαν Σβαμπ (62’), Αντριγια Ζίβκοβιτς (78’), ενώ τα γκολ για τους για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Αμπουμπακάρ Καμαρά (45’), Βλάντιμιρ Νταρίντα (70’). Ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες, στις καθυστερήσεις της μάχης, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Αποδοτικότερος στο 20λεπτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ, διάστημα που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ, δεν κατάφερε, εντούτοις, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 6’, ειδικότερα, ο Ντάντας, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 20’, μετά από μακρινό σουτ του Κωνσταντέλια, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Άρης, σταδιακά, ισορρόπησε το ματς και είχε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 34’ και στο 37’ ο Κοτάρσκι αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, σε σουτ των Πάλμα και Πίρσμαν, αντίστοιχα. Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 45’ , όταν ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής- μετά από πάσα του Γκαρσία και εξουδετερωμένο τον Κουλιεράκη, ο οποίος γλίστρησε υπό την πίεση του τελευταίου- με συνέπεια να γίνει το 0-1 από τον επιθετικό των «κιτρινόμαυρων».

Πιέζοντας, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 52’ με τον Ντάντας, ο Κουέστα, όμως, έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο, ισοφάρισε στο 56’ με πανέμορφο γκολ του Τάισον, τον οποίο τροφοδότησε έξοχα ο Ζίβκοβιτς. 

Το σκηνικό ανατράπηκε από τους «ασπρόμαυρους» στο 62’ (2-1), με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Σβαμπ, παράβαση που καταλογίστηκε μετά από ανατροπή του Ντάντας από τον Πίρσμαν στο 60’.

Στο 68’, ένα μακρινό σουτ από τον Κωνσταντέλια έδιωξε ο Κούεστα με ένταση σε κόρνερ και στο 70’ ο Άρης ισοφάρισε με φοβερό σουτ, από πλάγια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, του Νταρίντα.

Την τελευταία... πινελιά στο παιχνίδι έβαλε ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος με δυνατό πλάγιο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο... έγλειψε το κεφάλι του Πίρσμαν και άλλαξε ελαφρώς πορεία, έστειλε για μια ακόμη φορά τη μπάλα στα καρέ του Κουέστα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ο Άρης είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 86’ και στο 87’, με Φαμπιάνο και Καμάτσο, αντίστοιχα, όμως ο Κοτάρσκι, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του.

Μικρή διακοπή υπήρξε στο 26’ για αντικείμενο που έπεσε από την κερκίδα στον β’ βοηθό, Ακίφ Εμιρέλι, και συγκεκριμένα στο κεφάλι του, ενώ απειλήθηκε γενική σύρραξη μετά από νεύρα των Σβαμπ και Καμαρά στο 64', μετά από φάουλ του Μπράντον στον Νταμπό. Ένταση υπήρξε και στο τέλος του παιγνιδιού, κατά την αποβολή του Καμαρά.

Τα εισιτήρια που κόπηκαν στο ντέρμπι ήταν 10.100.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (87’ Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68’ Ελ Καντουρί), Κωσταντέλιας, Μπράντον (80’ Ολιβέιρα)

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (84’ Ρουπ), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά