Skip to main content

Η αγάπη του Τσακαλώτου για τον ΠΑΟΚ και ο Πάμπλο Γκαρσία (video)

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και τον θαυμασμό του για τον Πάμπλο Γκαρσία.

Μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ο γεννημένος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με καταγωγή από την Πρέβεζα, δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον θαυμασμό του για τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου. Ζούσα στο εξωτερικό και ερχόμουν τα καλοκαίρια στις γιαγιάδες. Πήγαινα στις μεγάλες ομάδες του ΠΑΟΚ και κόλλησα τον ιό», είχε δηλώσει το 2012 ο 55χρονος.

Μιλώντας για τον Ουρουγουανό πρώην ποδοσφαιριστή και νυν στέλεχος του «Δικεφάλου», Πάμπλο Γκαρσία, είχε πει: «Εγώ και τα τρία παιδιά μου έχουμε κάνει tshirt το “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”. Ένας λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται συνεχώς κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσει και νομίζω πως η υπερηφάνεια που πηγάζει από αυτό το σύνθημα εκφράζει τον ελληνικό λαό. Θέλουμε Ευρώπη των λαών, όχι των τραπεζών. Δεν πρέπει ο κόσμος να φοβάται τέτοια διλήμματα, πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση όπως και ο Γκαρσία».

Όποτε βρίσκει ευκαιρία ο νέος υπουργός Οικονομικών δίνει το «παρών» στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ αγοράζει το εισιτήριο διαρκείας του στη Θύρα 5.

Δείτε ένα video από συνέντευξη που έδωσε πριν από τρία χρόνια στο «ΣΚΑΪ»