Skip to main content

Οι Betarades προτείνουν: Βγάζει τον άσο η Ρεάλ Μαδρίτης

Διαβάστε τις σημερινές, στοιχηματικές προτάσεις του Betarades.gr για την αγωνιστική δράση στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League

Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την κατάσταση στους περισσότερους εξ αυτών να έχει ξεκαθαρίσει. Ξεχωρίζει ο «τελικός» πρόκρισης ανάμεσα σε Λυών – Σεβίλλη, ενώ στη Μαδρίτη, Ρεάλ και Ντόρτμουντ θα μονομαχήσουν για την πρωτιά του γκρουπ.

«Μιλάει» το «Μπερναμπέου»

Ξεκινάμε τα προγνωστικα στοιχηματος με την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.90. Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα υποδεχθεί την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη η Ρεάλ, αισιοδοξώντας πως θα μπορέσει να φτάσει στην νίκη που θα σημάνει την πρωτιά και θα της επιτρέψει να αποφύγει τις «κακοτοπιές» της κλήρωσης. Οι Μαδριλένοι προέρχονται από την ισοπαλία με άρωμα νίκης στο «clasico» μένοντας στο 1-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χάρη στην κεφαλιά του Ράμος που ισοφάρισε στο 89' και διατήρησε έτσι το +6 που τις χωρίζει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η πρώτη απώλεια βαθμών μετά από έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα που συνδυάστηκαν με over 2,5. Σε ότι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ δεν πραγματοποιεί και την καλύτερη δυνατή πορεία στους ομίλους, αφού έμεινε στο 2-2 στη Γερμανία και στο 3-3 στη Βαρσοβία, αλλά με νίκη σήμερα καταφέρνει να τα αφήσει όλα πίσω της. Προέρχεται από οκτώ σερί εντός έδρας νίκες για το θεσμό ενώ διατηρεί εξαιρετική προϊστορία όταν υποδέχεται γερμανικές ομάδες (23-4-3).

Με ανάλογα καλή ψυχολογία ταξίδεψε στη Μαδρίτη και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, γνωρίζοντας πως ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) τη διατηρεί στην πρώτη θέση και της επιτρέπει να πολλαπλασιάσει τις ελπίδες για μια καλή κλήρωση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Βεστφαλοί προέρχονται από μια εξόχως πειστική εμφάνιση στο εντός έδρας 4-1 επί της Γκλάντμπαχ, όπου έμειναν πίσω στο σκορ στο 6' κι όμως είχαν ήδη πετύχει την ανατροπή εννιά λεπτά αργότερα! Έχουν μείνει, βέβαια, αρκετά πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού ορισμένες «γκέλες» τους έχουν φέρει στο -9 από την Λειψία και στο -6 από την Μπάγεν Μονάχου. Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση με 31 γκολ, όμως τους κοστίζουν οι εκτός έδρας επιδόσεις τους, όπου μετράει 2-1-3. Αντίθετα, σε ότι αφορά την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντόρτμουντ είναι εξαιρετική ως σήμερα, αφού μετρά 4-1-0 και η μοναδική της απώλεια βαθμών ήταν το 2-2 με την Ρεάλ στη Γερμανία, γεγονός που της επιτρέπει να «βολεύεται» και με την ισοπαλία στο Μπερναμπέου, ούτως ώστε να κατακτήσει την πρωτιά. Θα πάμε με τον άσσο.

Αντέχει στη Γαλλία η Σεβίλλη

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Λυών – Σεβίλλη, όπου επιλέγουμε το 2 DNB σε απόδοση 2.38 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Ένα μεγάλο κατόρθωμα καλείται να φέρει εις πέρας η Λυών, προκειμένου να «κλέψει» από τη Σεβίλλη το εισιτήριο για τους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι λιονέ» δε χρειάζονται απλά τη νίκη, αλλά παράλληλα πρέπει το τρίποντο να έρθει με δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να πάρουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (που θα προκύψει) με τους Ανδαλουσιάνους. Επτά βαθμούς έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η γαλλική ομάδα (2-1-2), εντός έδρας κέρδισε με 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ηττήθηκε με 0-1 από τη Γιουβέντους. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από ένα επεισοδιακό ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Μετς, το οποίο διακόπηκε ύστερα από τη ρίψη κροτίδων από τους οπαδούς των γηπεδούχων προς τον κίπερ Άντονι Λόπες της Λυών (κι ενώ η Μέτς... προηγούνταν με 1-0). Το ευτύχημα είναι ότι ο 26χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας χαίρει άκρας υγείας και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο σημερινό παιχνίδι.

Η Σεβίλλη, από την πλευρά της, έρχεται για δύο αποτελέσματα στο σημερινό ματς, στοιχείο που την καθιστά αυτόματα φαβορί για την πρόκριση. Της στοίχισε η εντός έδρας ήττα από τη Γιουβέντους (1-3) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, η οποία ήταν άδικη σε μεγάλο βαθμό. Η ήττα αυτή είναι και η μοναδική της στη φετινή φάση των ομίλων (3-1-1), ενώ εκτός έδρας μετρά το 0-0 στο Τορίνο και το νικηφόρο 0-1 στο Ζάγκρεμπ. Έδειξε τάσεις χαλάρωσης στο σαββατιάτικο εκτός έδρας ματς με τη Γρανάδα, όπου η ήττα με σκορ 2-1 δε στάθηκε ικανή να τη βγάλει από την πρώτη τριάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν (στο -1 από την Μπαρτσελόνα και στο -7 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης). Γνωστός για την αγάπη του στην πειθαρχία, ο κόουτς Χόρχε Σαμπάολι σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να έχουμε κίνητρο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μία ήττα με ένα γκολ διαφορά μας στέλνει στην επόμενη φάση. Η Λυών είναι φορμαρισμένη και θα παίξει μπροστά στο κοινό της. Πρέπει να αναλογιστούμε σοβαρά τις συνθήκες». Υπογραμμίστε, βέβαια, ότι ο Σαμπάολι δε θα βρίσκεται στον πάγκο στο αποψινό ματς, καθώς είναι τιμωρημένος. Πιστεύουμε ότι οι Ισπανοί μπορούν να φύγουν με νίκη απ' τη Γαλλία, επιλογή που θα πάρουμε με την κάλυψη του DNB.

Μένει κοντά η Μπάμπεργκ

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου θα επιλέξουμε το +5.5 της Μπάμπεργκ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε απόδοση 1.97. To σερί των νικών της Μακάμπι τερματίστηκε εντός έδρας με την Εφές, όμως ξαναπαίζει απόψε εντός με την Μπάμπεργκ, οπότε μπορεί να επιστρέψει στις νίκες. Μετά την πρώτη τριάδα των ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ, γίνεται ένας χαμός βαθμολογικά αφού υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες βρίσκονται από τις τέσσερις μέχρι τις έξι νίκες, εκεί ανήκει και η Μακάμπι με το 5-5, όμως από εκεί απέχει πάρα πολύ η Μπάμπεργκ η οποία έμεινε μόνη τελευταία με 2-8. Εκτός της άνετης ήττας που υπέστη στο Κάουνας, οι υπόλοιπες επτά ήττες κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, με σχεδόν buzzer από ΠΑΟ, με buzzer από ΤΣΣΚΑ, με καλάθι στα 17" από την Νταρουσάφακα και παρομοίως τα υπόλοιπα. Δεν είναι μόνο ατυχία όπως προσπαθούν πολλοί να το παρουσιάσουν, είναι ανικανότητα και λανθασμένη συμπεριφορά στον αγώνα όταν εκείνη έχει πάρει το προβάδισμα, όπως στον αγώνα με την Μπασκόνια. Η αντίδραση που έβγαλε η Μπάμπεργκ με την ΤΣΣΚΑ, γυρίζοντας το ματς από το -17 δείχνει πολύ απλά ότι η αξία της ομάδας είναι για πιο ψηλά βαθμολογικά. Σήμερα με τη Μακάμπι η Μπάμπεργκ έχει πιθανότητες ακόμα και νίκης αφού έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τους εξαιρετικούς σκόρερ της ισραηλινής ομάδας, επομένως η επιλογή είναι η Μπάμπεργκ +5.5. Άλλωστε το μοτίβο «λέει» ότι θα ηττηθεί πάλι στο τελευταίο λεπτό.

Υψηλό σκορ στην Τουρκία

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με το Over 159.5 πόντοι στην αναμέτρηση Μπεσίκτας – Σαρλερουά για το μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ, σε απόδοση 1.83. Η Μπεσίκτας ηττήθηκε 89-83 από τη Λούντβιγκσμπουργκ επομένως δεν υπάρχει πια αήττητη ομάδα στην διοργάνωση και έπειτα νίκησε 75-91 στην έδρα της Μπαλικεσίρ για το τουρκικό πρωτάθλημα. Η Σαρλερουά πέτυχε σημαντική νίκη στην Ουγγαρία επί της Ζολνόκι με 74-79 και συνεχίζει με ρεκόρ 3-4 στον όμιλο Ε. Δεν υπάρχει κανείς να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας, κανείς να την απειλήσει οπότε θα είναι σίγουρα στην πρώτη θέση αν και απομένουν επτά αγώνες για τη λήξη της πρώτης φάσης. Επειδή η Μπεσίκτας μπήκε με «φόρα» στη σεζόν, όπως σε όλες τις ομάδες χαμηλότερου επιπέδου από τις 7-8 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πάνω στο δίμηνο «βγάζει» κούραση και το πρώτο στοιχείο που επηρεάζεται από την κούραση είναι η άμυνα. Έτσι τελευταία η Μπεσίκτας δέχθηκε 84 από την Γαλατασαράι, 74 από την αδύναμη Ζολνόκι, 81 από την Μπουγιουκτσεκμετσέ, 89 από τη Λούντβιγκσμπουργκ, 75 από την Μπαλικεσίρ και η αντίδρασή της ήταν η δεδομένη, χρησιμοποίησε τα εξαιρετικά επιθετικά «όπλα» που διαθέτει να πετύχει νίκες. Η Σαρλερουά είναι άναρχη ομάδα, έχει κακή άμυνα και πολύ συχνά δίνει ταχύτατο ρυθμό στα παιχνίδια της, κάτι που επαληθεύθηκε στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους με το 75-92 της Μπεσίκτας στο Βέλγιο. Καλή επιλογή το Over 159.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.