Skip to main content

Η δύσκολη εξίσωση στη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Αντιδήμαρχοι που στηρίζουν την απόφαση του δημάρχου, Πέτρου Σούλα, να αλλάξει διοίκηση πριν την ολοκλήρωση ενός έτους και αντιδήμαρχοι με... πικρίες

Τη στήριξή τους στην απόφαση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρου Σούλα, να αλλάξει την ομάδα διοίκησης με τους οχτώ αντιδημάρχους, προτού καν αυτοί συμπληρώσουν ένα χρόνο στις θέσεις τους, εξέφρασαν με δηλώσεις τους στελέχη της παράταξης της συμπολίτευσης, αλλά και αντιδήμαρχοι.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Σούλας θα αλλάξει τη διοίκησή του, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «κόντρες», «έριδες» και «πισώπλατα μαχαιρώματα», ενώ ορισμένοι δεν έκρυψαν και την πικρία τους για την απόφαση του δημάρχου να ζητήσει τις παραιτήσεις των οχτώ αντιδημάρχων.

Στην παράταξη Σούλα επικράτησε αναστάτωση, ενώ υπήρξαν και... απειλές για αποκαλύψεις. Μέχρι και σενάρια για διάσπαση της παράταξης κυκλοφόρησαν, με δεδομένο το γεγονός ότι ο κ. Σούλας προεκλογικά κατόρθωσε να συνενώσει τον ευρύτερο χώρο των «γαλάζιων» στον Εύοσμο και το Ελευθέριο Κορδελιό. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο ήταν επί χρόνια χωρισμένο στην περιοχή.

Οι επιλογές Σούλα για τη διοίκηση του δήμου στον πρώτο αυτό χρόνο είχαν και έντονο χρώμα... Χατζηβρέττα, καθώς σημαντικά στελέχη του πρώην δημάρχου Ευόσμου κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στη διοίκηση, συνεπικουρούμενοι πάντως κι από νέα στελέχη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο δήμαρχος, με δηλώσεις του στη Voria.gr ήταν ξεκάθαρος ότι τον ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του διοικητικού σχήματος, πως δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ζήτημα για τις αλλαγές και πως αυτές γίνονται για την αντιμετώπιση της σύγχυσης αρμοδιοτήτων που παρατηρήθηκε, ορισμένων δυσλειτουργιών, αλλά και της απροθυμίας ορισμένων να εκτελέσουν με ζέση τα καθήκοντά τους. Ο ίδιος ο κ. Σούλας τόνισε πως έδωσε περιθώριο μέχρι τις 25 Αυγούστου στους νυν αντιδημάρχους για να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους, ενώ για τη διασφάλιση της ενότητας της παράταξής του σημείωσε ότι οι αποφάσεις για το νέο διοικητικό σχήμα θα ληφθούν αφού γίνει διάλογος και συνεννόηση με τα μέλη της παράταξης, ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος, Ιωάννης Καμαρινός, που δέχτηκε επίθεση μέσω σχολίων από άλλους αντιδημάρχους, τόνιζε στη Voria.gr ότι «η απόφαση του δημάρχου είναι σεβαστή από όλους μας. Δεν υπάρχει καμιά προσωπική κόντρα και οι αλλαγές αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της διοίκησης και με γνώμονα αποκλειστικά το όφελος των δημοτών και του δήμου. Δεν είμαστε επαγγελματίες στην πολιτική και ούτε μπήκαμε για να κάνουμε καριέρα. Θέλουμε να συνδράμουμε όλοι μας στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στην αντιμετώπιση των αναγκών του δήμου. Γι' αυτό και δεν υπάρχει καμιά διάσπαση ή κόντρες. Υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις του δημάρχου, γι' αυτό και οι οχτώ αντιδήμαρχοι αδιαμαρτύρητα αποδεχτήκαμε και υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας στον δήμαρχο, ώστε να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις. Είμαστε στρατιώτες σ' αυτήν την προσπάθεια. Μέσα σε κλίμα συνεννόησης από όλους θα γίνουν οι όποιες αλλαγές, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το δήμο».

Πάντως, ο αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μαγόπουλος, που φέρεται να είναι ενοχλημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, φρόντισε να επισημάνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στο δήμαρχο από την προηγούμενη Τετάρτη εγγράφως και προτού υπάρξει οποιαδήποτε υπόδειξη του δημάρχου, ενώ άφησε και αιχμές. «Εμένα μου ζήτησε την παραίτησή μου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ενώπιον του δημάρχου ο κ. Καμαρινός, στις 22 Ιουλίου και στις 23 την κατέθεσα», επισήμανε.

Ο δήμαρχος ωστόσο επέμεινε και χτες ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη παραίτηση προτού ο ίδιος ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων.

Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στη σύγκληση της παράταξης της συμπολίτευσης, όπου θα κατατεθούν όλες οι απόψεις και θα επιχειρηθεί να αρθούν και οι όποιες «παρεξηγήσεις». Το κύριο... μενού πάντως θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και η κατανομή των αρμοδιοτήτων, όπως άλλωστε και αν ή ποιοι εκ των νυν οχτώ αντιδημάρχων θα παραμείνουν στη διοίκηση...