Skip to main content

Η έκπληξη του Οικονόμου και ο δημαρχιακός αγώνας του Λίλτση

Η υποδοχή των Νεοδημοκρατών στους χώρους της δημόσιας υγείας, η υποστήριξη Γαλαμάτη στον Βασίλη Δημάκη και το καρναβάλι Σοχού,

-Συνάντηση με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είχε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, όμως είχε και μια έκπληξη. Η έκπληξη ακούει στο όνομα Βασίλης Οικονόμου. Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ ήταν στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο, μετά τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία και χώρους υγείας της πόλης, να ενημερώσει τοπικά στελέχη στα γραφεία του κόμματος. Όμως έπεσε πάνω στη συνεδρίαση με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και ο κ. Γυφτόπουλος τον καλωσόρισε και του έδωσε το λόγο. Από τα πολλά που είπε ο κ. Οικονόμου (διευκρινίζεται: με μεταγραφή από το χώρο του κέντρου στη ΝΔ) κρατήσαμε την αναφορά του στην όχι και τόσο φιλική υποδοχή των Νεοδημοκρατών στους χώρους της δημόσιας υγείας και στην προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο και στελέχη του τομέα υγείας του κόμματος να αλλάξουν αυτή την εικόνα. «Εμείς οι Δεξιοί», είπε ο κ. Οικονόμου και κάποιοι μειδίασαν... Για να το διορθώσει αμέσως: «εννοώ εμείς στη ΝΔ»... Κάπως έτσι το συγκράτησαν οι παριστάμενοι, που ξέσπασαν σε γέλια.

-Έναν υποστηρικτή από τα... δεξιά κι όχι από τους συνήθεις, που συνήθως επιδιώκουν πάνω σε τέτοιες περιπτώσεις να... χτίσουν προφίλ, έχει ο Βασίλης Δημάκης, που η υπόθεσή του έχει γίνει θέμα στο πανελλήνιο. Αναφερόμαστε στο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, πρώην βουλευτή και δήμαρχο, Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος σε ανάρτησή του στοFacebook τονίζει: «Αν υπάρχουν ακόμη ίχνη επιθυμίας στην πολιτική τάξη της χώρας να διαδραματίσει έναν κάποιο παιδευτικό ρόλο προς την κοινωνία, αν αναζητά παραδείγματα για να συμβολίσει το βάθος της έννοιας της παιδείας και τη θεμελιώδη επίδρασή της στο άτομο, αν πραγματικά έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο σκοπός του σωφρονισμού, πού τελειώνει η τιμωρία και πού ξεκινά η κάθαρση του κολασμένου, αν έστω και στον ελάχιστο βαθμό πιστεύει ότι η έννοια της δημοκρατίας και η έννοια της εκδίκησης είναι εξ ορισμού μεταξύ τους ασύμβατες, τότε η περίπτωση Δημάκη της προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να το αποδείξει».

-«Ο Θόδωρος είναι ο πιο συνεπής κοινοβουλευτικός μας», είπε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, αναφερόμενος στον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Καράογλου, καθώς μέσα στην εβδομάδα συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους και στην πρόσκλησή του στους βουλευτές και τα μέλη της Διοικούσας, ο πρώτος και -μέχρι να έρθει ο Σάββας Αναστασιάδης- μόνος βουλευτής ήταν ο κ. Καράογλου. Εξηγώντας τη συνέπεια, ο κ. Γυφτόπουλος είπε ότι ο βουλευτής έχει ανταποκριθεί σε όλα τα καλέσματα της Διοικούσας και μάλιστα είναι ο μόνος που το έχει κάνει...

-Μπορεί οι κάλπες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να «στηθούν» τον Οκτώβρη του 2019 ένας υποψήφιος δήμαρχος στα δυτικά της Θεσσαλονίκης δηλώνει από τώρα έτοιμος. Ο λόγος για τον γιατρό Γιώργο Λίλτση που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο Παύλου Μελά το 2019. Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε από τους συνεργάτες του επικεφαλής της «αναΤΡΟΠΗΣ» μέχρι το Σεπτέμβριο 2018 θα έχει «κλείσει» το 90% των στελεχών του ψηφοδελτίου του. Ο κ. Λίλτσης το τελευταίο διάστημα μάλιστα, εντείνει τις συναντήσεις του με πρόσωπα γνωστά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής που επιθυμούν να μπουν στο συνδυασμό του.

-Από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Παπά, που παραιτήθηκε για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης μάθαμε ότι το καρναβάλι του Σοχού πέρασε στο δεύτερο στάδιο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αναγνωρίζεται η σημασία του ως πολιτιστικού θεσμού. Δικαίως είναι υπερήφανος για ένα τοπικό έθιμο, που επιβίωσε στους αιώνες στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Όπως γράφει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, η άυλη πολιτιστική κληρονομιά «Περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την Ελλάδα μας, τον ίδιο τον Έλληνα ως λαό, ως έθνος, ως οντότητα, ως διαχρονικότητα. Εκείνα τα στοιχεία που είναι η καθημερινότητά μας και συνάμα η ψυχή μας, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις, η πιο πολύτιμη κληρονομιά μας, που μας διαμορφώνει ως προσωπικότητες και ως θησαυρό οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές».