Skip to main content

Οι υποσχέσεις του Τραμπ και τα κολπάκια του Κιλιτσντάρογλου

Με το πες-πες το χοντροκομμένο ψέμα τείνει να γίνει πιστευτό, όταν υπάρχει παντελής δημόσια απουσία απάντησης από πλευράς μας στα διεθνή φόρα.

Είπε ο Τραμπ για την Ελλάδα: «Θα αντιμετωπίζουμε μαζί όποια πρόκληση εμφανιστεί». Προφανώς εννοούσε, πως όποια πρόκληση εμφανιστεί κατά των ΗΠΑ, θα καλούμαστε να συνεισφέρουμε κι εμείς προς αντιμετώπισή της. Το αντίστροφο δεν μου έτυχε να το δω.

Για άλλη μια φορά, είπε ο Κιλιτσντάρογλου: «Δεν επιθυμούμε μία σύρραξη στο Αιγαίο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης μέσω ειρηνικού διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή».

Με το πες-πες το χοντροκομμένο ψέμα τείνει να γίνει πιστευτό, όταν υπάρχει παντελής δημόσια απουσία απάντησης από πλευράς μας στα διεθνή φόρα. Τα ίδια κόλπα κάνουν Σκοπιανοί και Αλβανοί. Μας κατάλαβαν, και μένουμε με την "εξυπνάδα".

Αυτός ο τύπος μου θυμίζει τους "προοδευτικούς" εν Ελλάδι. Μιλά για ειρήνη, και συμπεριφέρεται ως πολεμοχαρής. Οι ημέτεροι "προοδευτικοί" πιπιλίζουν σαν καραμέλα τον όρο δημοκρατία, και είναι κάργα αντιδημοκράτες. Και μάλιστα με μίσος κα κακία, ενάντια σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους.

Η Τουρκία αγοράζει πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ. Και οι ΗΠΑ αστραπιαία αποσύρουν τις κατηγορίες κατά των μπράβων του Ερντογάν που έδερναν κόσμο στις ΗΠΑ, Να πως θα ξαναγίνουν φιλαράκια. Όμως ο Τραμπ είπε καλά λόγια για μας. Και τα αμερικανόφιλα συριζαίικα Μέσα προβάλλουν με ενθουσιασμό το γεγονός.

Περιμένουμε από Αμερικανούς, άλλοι από Ρώσους, άλλοι από Ευρωπαίους να σώσουν την αξιοπρέπειά μας. Ποια απάντηση είχαμε σχεδιάσει, προβλέποντας παρόμοιες καταστάσεις με την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας; Καμία. Υπήρχε πρόβλεψη ότι ο παρανοϊκός σουλτάνος θα δημιουργούσε κάποια κατάσταση;

Δείτε, πως μας δουλεύουν και οι Σκοπιανοί. Περιχαρής ο Ν. Κοτζιάς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, αφού πια δεν ονομάζεται "Μέγας Αλέξανδρος". Και έμεινε στο ξενοδοχείο Meriot, σε απόσταση δέκα μέτρων από τον "Έφιππο Πολεμιστή" (τον Μέγα Αλέξανδρο δηλαδή) στην κεντρική πλατεία "Μακεδονία" στα Σκόπια. Αυτά δεν μας ενόχλησαν.

Ο υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων, Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι, χαρακτήρισε ως παραπληροφόρηση ότι θα αφαιρεθεί το άγαλμα του Έφιππου Πολεμιστή (του Μεγάλου Αλεξάνδρου). «Δεν έχουμε ενεργή διαδικασία για την αφαίρεση άλλου μνημείου εκτός εκείνου που απομακρύναμε (του Αντόν Γιάνεφ-Κιοσέτο), είπε ο Αλαγκιοζόφσκι.

Τι θα πει "απομακρύνεται"; Για να επιστρέψει πάλι; Γιατί όχι "καταστρέφεται"; Αν φύγει τελικά, επειδή βρίσκονται συνεχώς εκεί Σκοπιανοί για να αποτρέψουν την μεταφορά του.

Η Ρωσία θα δωρίσει δύο δικινητήρια μεταγωγικά αεροσκάφη An-26 στη Σερβία, όπως αποκάλυψε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Αλεκσαντάρ Βούλιν, επισκεπτόμενος βάση της σερβικής Αεροπορίας. Ο Βούλιν επισκέφτηκε την έδρα της 252ης Μοίρας Εκπαίδευσης που διαθέτει τώρα έξι αεροσκάφη Utva V-54 (Lasta 95) και αναμένεται να λάβει άλλα οκτώ στα τέλη του 2018.

Ποιος θα μου το εξηγήσει τώρα αυτό; Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «προφυλακτικά για την σεξουαλική "προστασία" των κρατουμένων θα μοιράσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες σε 8 φυλακές της χώρας».

Εντάξει, έχουμε ακούσει πολλά για τη ζωή στις φυλακές, αλλά επίσημη αναγνώριση ότι γίνεται "το έλα να δεις" και χρειάζονται και προφυλακτικά οι κρατούμενοι, δεν το ξανάκουσα. Έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες; Μήπως υπάρχουν και εξώγαμα;