Skip to main content

Η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στη συνάντηση Κοντονή - Ουτσάρ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τέθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από την ελληνική πλευρά και έγινε απολύτως κατανοητό από την τουρκική πλευρά.

Η υπόθεση της δίκης στην Ελλάδα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τον Τούρκο υφυπουργό Δικαιοσύνης Μπιλάλ Ουτσάρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον υφυπουργό κ. Ουτσάρ, η οποία από χθες βρίσκεται στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με ομάδα στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Παπασπύρου.

Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας των δύο υπουργείων Δικαιοσύνης, όπως και το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να κινηθεί η ηγεσία της γείτονας χώρας, προκειμένου να δικαστούν οι «8» στη χώρα μας. Στη συνέχεια ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Μπιλάλ Ουτσάρ συναντήθηκε με τον Σταύρο Κοντονή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του ανέφερε: «φυσικά και συζητήθηκε το θέμα των αξιωματικών. Τέθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από την πλευρά μας και έγινε απολύτως κατανοητό από την τουρκική πλευρά. Όσον αφορά περαιτέρω το ζήτημα αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις έχει εκφράσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός».

«Η συζήτηση έγινε με ειλικρίνεια και όρους διαύγειας. Διευκρινίστηκαν εκκρεμή θέματα και υπάρχει διάθεση για περαιτέρω συνεργασία. Φυσικά και συζητήθηκε το θέμα των 8. Τέθηκε το νομοθετικό πλαίσιο από την πλευρά μας και έγινε απολύτως κατανοητό από την τουρκική πλευρά. Όσον αφορά περαιτέρω το ζήτημα αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τις έχει εκφράσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός», είπε ακόμα ο κ. Κοντονής.