Skip to main content

Η ιστορία ενός δασκάλου στην Τουρκία που δήλωσε ότι είναι Έλληνας

Το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, η κατάργηση των εξετάσεων στα ΑΕΙ και η «ανακάλυψη» του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.

Δήλωσε ο Άιντε, που από διαμεσολαβητής έγινε υποστηρικτής των τουρκικών θέσεων, ότι δεν θα υπάρξει επί του παρόντος Διάσκεψη στη Γενεύη, αφού οι δύο κοινότητες στην Κύπρο, δεν βρίσκουν πεδίο συνεννόησης. Και γράφεται στον ελληνικό Τύπο ότι «ναυάγησαν οι συνομιλίες».

Τι λέτε μωρέ, απίστευτοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Πού είδατε το ναυάγιο; Απεναντίας, το μισοβυθισμένο καράβι ανασύρθηκε και σώζεται - προς το παρόν τουλάχιστον. Ναυάγιο είναι η αποτροπή ενός νέου βρετανικού Σχεδίου Ανάν, ή είναι σωτηρία;

Θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. για να μπορούν τα παιδιά να βγαίνουν για ένα ποτό, για να μπορούν να ερωτευθούν, είπε ο υπουργός α-Παιδείας. Ενώ με τις εξετάσεις «καταστρέφονται γενιές ολόκληρες». Καλό είναι που κάνει αυτοκριτική ο υπουργός τοποθετώντας τον εαυτό του μέσα στους καταστραμμένους, φαίνεται άλλωστε αυτό. Γι’ αυτό ίσως θέλει να καταστρέψει και τους άλλους.

Κύριε υπουργέ της α-Παιδείας, μήπως στο διάλειμμα της εντριβής σου στα μαρξιστικά κείμενα, σού δόθηκε ο καιρός να διαβάσεις και μια αρχαιοελληνική φράση που λέει «αρχή άνδρα δείκνυσι»;. Μόλις καταλάβατε την Αρχή, δείξατε ποιοι είστε, και πώς έφτιαξε η Αριστερά «προσωπικότητες».

Ξαφνικά, άρχισαν τα δημοσιεύματα για τον ορυκτό πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της η Ελλάδα. Λες και ανακάλυψαν τώρα την Αμερική, για κάτι που είναι γνωστό και τεκμηριωμένο εδώ και δεκαετίες. Δεν θα έπρεπε οι «έγκυροι» διαμορφωτές της κοινής γνώμης να γνωρίζουν τι ειπώθηκε με την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ;

Το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει αμύθητα πλούτη, ήταν γνωστό στους πάντες, τουλάχιστον από το 1981, όταν σύμφωνα με τον τότε πρόεδρο της ΕΟΚ, Γκαστόν Τορν, η Ελλάδα έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα των 9, «με τρία πλεονεκτήματα: Την Εμπορική της Ναυτιλία, τον Ορυκτό της πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων».

Και γιατί τώρα «ανακάλυψαν» τον ορυκτό πλούτο; Επειδή πλέον, δεν μας ανήκει. Μη περιμένετε να εισρεύσει κάτι σημαντικό στο Δημόσιο Ταμείο από την εκμετάλλευση του πλούτου. Αυτός, έχει παραχωρηθεί στους δανειστές, και κάθε έσοδο θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους. Και όταν μετά από 100 χρόνια -και βάλε- ξεχρεώσουμε, πάλι δεν θα απολαύσουμε κάτι, επειδή ο πλούτος θα έχει… εξαντληθεί.

Ο γιος της Μάργκαρετ μας επέβαλε τον όρο «αυτοπροσδιορισμός» για κάθε έναν που θέλει να δηλώσει ότι ανήκει σε άλλη εθνικότητα. Για να αποκτήσουμε δηλαδή και επίσημα μειονότητες [άραγε καταλάβαινε τι έκανε, ή ό,τι τούλεγαν;]. Δείτε πώς αντιλαμβάνονται τον αυτοπροσδιορισμό οι Τούρκοι.

Η περίπτωση αφορά τον Αχμέτ Σάντας (από την Σάντα;), δάσκαλο στην ασιατική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Του επιδόθηκε κατηγορητήριο επειδή είχε δηλώσει πως είναι Έλληνας, ότι ξέρει ρωμαίικα, και πως παρά την μεγάλη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα υπάρχει περισσότερη ελευθερία για τους δάσκαλους και τους καθηγητές και δεν υπάρχει η καταπίεση που ασκείται στα τουρκικά σχολεία.

Οι δηλώσεις αυτές που έγιναν γνωστές στην Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση με συνέπεια να του αποσταλεί έγγραφη προειδοποίηση να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και την δημόσια τοποθέτηση του ότι είναι Έλληνας, γιατί σε αντίθεη περίπτωση -προσέξτε- «θα υποστεί τις κυρώσεις προσβολής της επίσημης τουρκικής ταυτότητας».