Skip to main content

Ο προκλητικός ψευδομουφτής και η νέα προπαγάνδα για τα Σκόπια

Το ναπολεόντειο στυλ Ραγκούση, τα προβλήματα με το Ελληνικό, η πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια και το τηλεοπτικό σήριαλ «Μακεδονία»

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εσωτερικές εκλογές για την Κεντροαριστερά. Για σοσιαλδημοκρατικό, δηλαδή, μιλάμε, που δεν είχε ποτέ η Ελλάδα μεταπολεμικά. Η Ένωση Κέντρου ήταν ένα κόμμα τουρλού, το δε ΠΑΣΟΚ, μόνον ο Ανδρέας ήξερε τι ήταν, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του.

Από τους υποψηφίους ξεχώρισα ιδιαίτερα τον Ραγκούση, για το ναπολεόντειο στυλ του, όπως το εισέπραξα, με τις προεκλογικές δηλώσεις του, όπου φαινόταν ότι εκπροσωπούσε τον κεντροαριστερό χώρο. Βαριά κληρονομιά μας άφησε ο γιος της Μάργκαρετ με τα ορφανά του, που αγνοούσαμε πριν την παρουσία τους, αναθέτοντάς τους καίριες θέσεις.

Το ποια ήταν τα έργα τους δεν χρειάζονται πολλά για να τα αναλύσουμε. Αν είχαν στοιχειώδη αυτογνωσία, μάλλον δεν θα εκτίθεντο δημόσια στην πολιτική, για να μας ξανασώσουν. Μια φορά είναι αρκετή.

Για το επεισόδιο στη Γλαύκη κατά τη στρατιωτική κηδεία νεαρού στρατιώτη, και την ποινή -επτά μηνών με τριετή αναστολή- που επιβλήθηκε στον ψευδομουφτή της Αχμέτ Μέτε, διαβάσατε εχθές στη Voria.gr. Σημειώνω το θράσος ενός παράνομου, που έγραψε στην σελίδα του: «Αυριο στην Θεσσαλονικη θα δικαστώ για αντιποίηση αρχής. Αραγε η δικαιοσύνη θα είναι με βάση τα κριτήρια της Ευρώπης ή της Αφρικής…»

Δημιουργεί κλίμα εναντίον της Ελλάδας, με την καταδίκη του, προσβάλλοντας Θεσμούς, αλλά και τον λαό. Κι εμείς τον χαϊδεύουμε, αντί να τον ξανακαθίσουν στο σκαμνί για προσβολή της Δικαιοσύνης. Τώρα θα γυρίσει σαν ήρωας μεταξύ των άλλων τουρκοπρακτόρων, παίρνοντας τα εύσημα του Προξενείου Κομοτηνής με την απύθμενη εχθρότητα κατά της Ελλάδας.

Ξαναμπλέκει το έργο στο Ελληνικό, αυτή τη φορά με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ας ξέρουν στην κυβέρνηση, ότι ενισχύουν τις φήμες, που φέρουν ανταγωνιστές επιχειρηματίες να βάζουν εμπόδια στην επένδυση, επειδή εποφθαλμιούν το έργο. Αν πράγματι τους ενδιαφέρει η διαφάνεια, ας το ψάξουν, για να βεβαιωθούν απόλυτα ότι τα κίνητρα των αντιδρώντων, δεν έχουν κάτι περίεργο.

Αλλά, κι αν δεν έχουν, μήπως παρατράβηξε αυτή η ιστορία;

Οι Τούρκοι συνεχίζουν την πολιτιστική διείσδυση στα Βαλκάνια, αλλά η Δύση ενδιαφέρεται μόνο για την αντίστοιχη ρωσική και κλείνει τα μάτια στην ισλαμική, επειδή την βολεύει. Δεν βολεύει όμως την Ελλάδα. Το ίδρυμα "Εναλλακτικές λύσεις του μέλλοντος" - Alsar, διοργάνωσε εκδήλωση στα Τίρανα, αφιερωμένη στα ορφανά παιδιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 2.000 παιδιά από όλη την Αλβανία.

Τα έξοδα -απονομή δώρων και χρηματικών ποσών- έγιναν από το Ίδρυμα… Ανθρωπιστικής Αρωγής -ΙΗΗ- που εδρεύει στην Τουρκία. Θυμάστε ποια είναι η ΙΗΗ; Είναι παρακλάδι της ΜΙΤ και είχε οργανώσει την αποστολή του πλοίου Mavi Marmara στην Παλαιστίνη με την επέμβαση των Ισραηλινών].

Η κροατική κινηματογραφική "Jadran Film" γυρίζει το τηλεοπτικό σήριαλ «Μακεδονία», μια τυποποιημένη σαπουνόπερα που θα διανεμηθεί για τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο. Το σενάριο αναφέρεται σε έναν Αμερικανό που πηγαίνει στα Σκόπια, για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ, αλλά διάφορα άτομα από άλλες βαλκανικές εθνότητες έρχονται σε επαφή μαζί του προσπαθώντας να τον επηρεάσουν στην ταινία του. Το τέλος είναι ευτυχές γιατί ερωτεύεται μια "Μακεντόνκα" και την παντρεύεται. Χρειάζεται να πούμε ότι συνεχίζεται η προπαγάνδα του μακεδονισμού, παρά τα μεγάλα λόγια;