Skip to main content

Οι αντιδράσεις στη ΝΔ για τη μεταγραφή Ψαριανού και η μάχη του σταυρού

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για τον βουλευτή της «κεντροαριστεράς» Γρηγόρη Ψαριανό αν κρίνει από τις αντιδράσεις στη ΝΔ.

-Αν κρίνουμε από την αποδοχή που είχε από τους Νεοδημοκράτες η ανάρτηση του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Γαλαμάτη, για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Γρηγόρη Ψαριανού στη ΝΔ, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για τον βουλευτή της «κεντροαριστεράς». Διαβάζω ότι μάλλον αποχωρεί από το Ποτάμι (ΚΙΝΑΛ) και οδεύει προς τη ΝΔ ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ανεξάρτητα με το τι έχει στο μυαλό του ο ίδιος, ελπίζω ειδικά σε τούτον, αλλά και σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ΝΔ να μην ανοίξει την πόρτα...», γράφει ο κ. Γαλαμάτης. Και συνήθως όταν γράφει κάτι τέτοιο ο πρώην βουλευτής του κόμματος, έχει ζυγίσει το κλίμα εντός παράταξης και έχει αφουγκραστεί τα συναισθήματα των «γαλάζιων».

-Μπορεί ένα πρόβλημα υγείας να την κράτησε μακριά από τη σημαντική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, ωστόσο ακόμη κι από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, έστειλε βίντεο με το δικό της μήνυμα για τη δωρεά οργάνων σώματος. Συγκινητικό, καθώς αναφέρεται στα παιδιά και στην ανθρωπιά, στην ελπίδα, στη συλλογική ευθύνη, με αναφορά στον Καζαντζάκη. Καλύτερος τρόπος ευαισθητοποίησης δεν υπάρχει.

-Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ανατολίτης, την παραμονή των ονομαστηρίων του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή. Ο κ. Ανατολίτης δείχνει μεγάλη κινητικότητα και φέρεται να το σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα για την κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, μετρά ήδη δυο θητείες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση... Μεταξύ άλλων ήταν κι από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που έγινε στον Λαγκαδά. Μην το δένετε κόμπο πάντως ότι πάει για υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης...

-Στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαφορετικές παρατάξεις. Η Νίκη Καρατζιούλα με την παράταξη της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Στάθης Σαρηγιαννίδης με την παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη. Και οι δυο προέρχονται από την Ημαθία. Και φαίνεται πως ο ανταγωνισμός τους θα συνεχιστεί, καθώς και οι δυο αναμένεται να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο, της ΝΔ, αλλά «απέναντι» και πάλι στη μάχη του σταυρού.

-Τους έχει τρελάνει και στη Μυτιλήνη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πήγε, τραγούδησε, έκανε περιοδεία και έδωσε συνεντεύξεις. Σε μια από αυτές είπε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νέο κόμμα της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, που φέρεται να ετοιμάζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον οποίο έχει αποφασίσει να συμπορευτεί πολιτικά. Όμως αυτό εξαρτάται κι από το χρόνο των εκλογών. Η άλλη εναλλακτική είναι να κατεβεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στο... αμήν τον έχει φτάσει ο Γιάννης Μπουτάρης...