Skip to main content

Ο νέος μνηστήρας της Β' Θεσσαλονίκης και η συνέπεια του Καλαφάτη

Η πολιτική συνέπεια του Καλαφάτη, η ισχυρή αντιπροσώπευση της «Πρωτοβουλίας» στην ημερίδα για το θαλάσσιο μέτωπο και το επόμενο βήμα του Χρυσόγονου.

-Μπορεί να είναι μπορεί και όχι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Σταύρος Καλαφάτης. Το σίγουρο είναι πως θα διεκδικήσει να έχει τον πρώτο λόγο στον εκλεκτό της ΝΔ για το 2019, καθώς ο ίδιος, όπως τουλάχιστον λέει, το δικαιούται. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καλαφάτης έχει δώσει διαπιστευτήρια καλού κομματικού... στρατιώτη στις προηγούμενες εκλογές και με τις στατιστικές εναντίον του. Τώρα προφανώς και θα περιμένει από το κόμμα να του ανταποδώσει. Άλλωστε, ο ίδιος έχει τηρήσει ανάλογη συνέπεια στην πορεία του όχι μόνο στα κομματικά του καθήκοντα...

-Εξαιρετικά ισχυρή η αντιπροσώπευση της «Πρωτοβουλίας» στην ημερίδα της Voria.gr για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη Παρασκευή. Εκτός του Θανάση Παππά, το «παρών» έδωσε η Γιούλη Ρανέλλα, η Καλυψώ Γούλα, ο Γιώργος Δημαρέλος, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Ανδρέας Κουράκης. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που είχε η προοπτική του παραλιακού μετώπου της πόλης τόσο για τη διοίκηση Μπουτάρη, όσο και για τους «αντάρτες» της. Άλλωστε, ακόμη και η ολοκληρωμένη Νέα Παραλία, συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο πεδίο τριβής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με διάφορες αφορμές. Πόσω μάλλον οι εκκρεμότητες...

-Το προφίλ του εν όψει βουλευτικών εκλογών μαθαίνουμε ότι επιχειρεί να στήσει ο Πάρης Τσογκαρλίδης. Με αυτοδιοικητική εμπειρία και όχημα τη μελέτη για τη «Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης», ο κ. Τσογκαρλίδης αναμένεται να είναι από τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Μην μπερδεύεστε όμως. Για τη Β' Θεσσαλονίκης κι όχι για την Α'. Εξάλλου, την πρώτη μαγιά των ψήφων του την έχει στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη όπου διατέλεσε αντιδήμαρχος. Η πρώτη μάχη θα δοθεί πάντως για τις υποψηφιότητες, αφού όπως και κομματικά διαμηνύεται, το ενδιαφέρον για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια Α' και Β' Θεσσαλονίκης είναι ήδη μεγαλύτερο από ποτέ.

-Είσοδο στο Δεκέμβριο θα κάνουμε με «απώλειες» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, ανακοινώνει στη Θεσσαλονίκη το μετασχηματισμό της «Σοσιαλιστικής Τάσης» σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο, αλλά όταν επισημοποιείται απαιτεί πλέον και άλλη διαχείριση. Ο κ. Χρυσόγονος πάντως δεν είναι από εκείνους που είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το πολιτικό τους μέλλον. Μένει να δούμε το επόμενο βήμα που οδηγεί. Γι' αυτό άλλωστε και ο ανοιχτός διάλογος της 1ης Δεκεμβρίου.