Skip to main content

Η Nissan θα παρουσιάσει το LEAF NISMO Concept, στο Τόκιο

Ανάμεσα στα εκθέματα, περίοπτη θέση θα έχει ένα νέο πρωτότυπο που ενσωματώνει το μέλλον του οράματος Intelligent Mobility της Nissan.

του Νίκου Χριστόπουλου

Με μια σειρά από συναρπαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα και οχήματα παραγωγής, η Nissan αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, οι πύλες του οποίου θα είναι ανοικτές για το κοινό από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στα εκθέματα, περίοπτη θέση θα έχει ένα νέο πρωτότυπο που ενσωματώνει το μέλλον του οράματος Intelligent Mobility της Nissan. Επιπλέον, το πρωτότυπο Nissan LEAF NISMO, το  υψηλών επιδόσεων Serena NISMO, καθώς και ένα αναβαθμισμένο Skyline θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους εκεί. Συνολικά, η Nissan σχεδιάζει να παρουσιάσει 13 οχήματα.

LEAF NISMO Concept: Το κορυφαίο, αμιγώς  ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Nissan, συναντά τον ενθουσιασμό της NISMO

Με την εμπορική του διάθεση στην Ιαπωνία να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, το νέο Nissan LEAF έρχεται με ενσωματωμένη  την τελευταία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης το ProPILOT Park, την πρώτη τεχνολογία σε ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο που βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύουν ελέγχοντας αυτόματα το γκάζι, τα φρένα, το τιμόνι, την αλλαγή ταχυτήτων και το  χειρόφρενο.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου LEAF είναι το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να επιβραδύνει, να σταματήσει αλλά  και να κρατήσει το αυτοκίνητο,  χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.
Η έκδοση NISMO Concept  του νέου LEAF, διαθέτει  ένα νέο σπορ εξωτερικό, ειδικά σχεδιασμένο από τη NISMO. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων της NISMO στο αμάξωμα του LEAF, έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση και λιγότερη άντωση, χωρίς να θυσιάζεται ο εξαιρετικός συντελεστής οπισθέλκουσας του μοντέλου. Το μαύρο εσωτερικό έχει εμπλουτιστεί με τις λεπτομέρειες στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της  NISMO, δημιουργώντας  ένα  συναρπαστικό, υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα.

Στο δρόμο, το LEAF NISMO Concept προσφέρει μια πραγματικά συναρπαστική οδήγηση.  Αυτό οφείλεται αφενός  στην σπορ ανάρτηση και τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων και αφετέρου σε έναν ειδικά ρυθμισμένο υπολογιστή/ επεξεργαστή που προσφέρει  άμεση επιτάχυνση σε όλο το εύρος ταχυτήτων.  Το LEAF NISMO Concept συνδυάζει τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου,  με τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που ήταν πάντα σήμα κατατεθέν της  NISMO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Nissan, στο East Hall 5, θα διαθέτει ένα σπειροειδές θέμα σχεδίου που συμβολίζει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας στη δημιουργία συναρπαστικών μοντέλων. Το όλο περιβάλλον θα απεικονίζει τις αξίες που η Nissan πρεσβεύει, ενώ ένας προσομοιωτής θα επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν το μέλλον του  Nissan Intelligent Mobility.

Σε συνεργασία με το GOnews