Skip to main content

Οι ουρές των Ελλήνων στην Ελβετία και τα δολάρια των Τρικάλων

Τα ιδιόμορφα μαθηματικά του Έλληνα, το μήνυμα στον πρωθυπουργό από τα δολάρια των Τρικάλων και οι ουρές των Ελλήνων στις τράπεζες της Ελβετίας.

Σύμφωνα με όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, το 80% των Ελλήνων θέλει παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ. Εχθές, το 40% ψήφισε, υπέρ της Ευρώπης και εναντίον της δραχμής. Αλλάξαμε και τα μαθηματικά, δηλαδή. Καταργήσαμε το 100% και το κάναμε 120% Απίστευτε Έλληνα.

Θυμηθείτε τι γράφω εδώ και καιρό, μεταφέροντας την διαπίστωση της Ελένης Βλάχου στην «Καθημερινή», πριν από 35 χρόνια. Ότι «τα δημοψηφίσματα τα κερδίζει αυτός που τα διενεργεί».

Με το «όχι» στο χέρι ο πρωθυπουργός θα πάει στην Ευρώπη, οψέποτε, εφαρμόζοντας το σχέδιο «νταούλια». Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τεχνοκράτες των Βρυξελλών και ΔΝΤ, όλη τη νύχτα προπονούνταν στους ελληνικούς χορούς, αφού έμαθαν τι είναι τα «νταούλια». Μέχρι τώρα την μόνη ελληνική λέξη που ήξεραν ήταν η… γνωστή.

Πέρα από τις πλάκες, ελπίζεται να μη εμφανιστεί με έπαρση ο πρωθυπουργός, στυλ Βαρουφάκη, ούτε σκεπτόμενος τις αντιδράσεις των μαοϊκών και τροτσκιστών των Συνιστωσών, όταν θα έρθει η ώρα συνάντησης Κορυφής. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, όχι για την καρέκλα, ούτε για αραχνιασμένες ιδεοληψίες ασήμαντης μειοψηφίας…

Τα μάθατε, έτσι; Σε νυχτερινό κέντρο στα Τρίκαλα (γεμάτο από κόσμο, νάναι καλά οι επιδοτήσεις), ομογενής έλουσε με δολάρια τον αοιδό Χριστοδουλόπουλο. Αυτό είναι ολοφάνερο μήνυμα στον πρωθυπουργό. Στον ανασχηματισμό, αν αντικατασταθεί η Χριστοδουλοπούλου από τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Η Χριστοδουλοπούλου βλέπει την ζωή με τα μάτια του Στάλιν. Ο Μάκης, ζει στον πραγματικό κόσμο. Και μη μου πει κανείς για ικανότητες και γνώσεις καθηγητών! Τους γνωρίσαμε στο πετσί μας!

Το καλό του δημοψηφίσματος, είναι ότι «γνωριστήκαμε» καλύτερα μεταξύ μας. Και μ’ αυτούς που κάναμε παρέα, και διαπιστώσαμε πώς σκέφτεται ο καθένας. Στα εύκολα, όλοι ήμαστε καλοί. Στα δύσκολα, φαίνεται ο χαρακτήρας του καθενός, με το πραγματικό πρόσωπο, χωρίς την κοινωνική μάσκα που κρύβει πολλά. Σίγουρα, πολλοί θα αλλάξουμε παρέες.

Να θυμάται ο πρωθυπουργός. Συμπεριφέρθηκε με λάθος τρόπο, επειδή τον έπεισαν Βαρουφάκης, Αμερικανοί και η παρέα Λαφαζάνη, ότι η υφήλιος θα αντιμετωπίσει οικονομική κρίση, αν χρεοκοπήσει -επισήμως- η Ελλάδα. Ήταν παγίδα, και το απέδειξε η πράξη -ούτε που το κατάλαβαν τα Χρηματιστήρια-, αλλά και η δήλωση Ομπάμα, ότι δεν επηρεάστηκε η αμερικανική οικονομία (άλλα έλεγε συνεχώς επί μήνες).

Δεν το κατάλαβα, όσο κι αν προσπάθησα, και περιμένω να το δω. Πώς το όχι στους Ευρωπαίους, θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα, την ώρα που ο πρωθυπουργός έχασε την αξιοπιστία του μεταξύ των άλλων ηγετών.

Το άκουσα και το μεταφέρω: «Στην Ελβετία μετά τα χθεσινοβραδινά έγιναν μεγάλες ουρές από Έλληνες καταθέτες που έβγαζαν τα χρήματα 60-60 χιλιάδες ευρώ».