Skip to main content

Η παράνομη σκοπιανή Ντίσνειλαντ και η οργή Μπερίσα για τον Καμμένο

Παράνομα τα "αρχαιομακεδονικά" -και όχι μόνο- αλυτρωτικά μνημεία αισθητικής "Λας Βέγκας", σύμφωνα με τον Σκοπιανό αρχιτέκτονα Μάρτιν Πανόφσκι.

Είστε στα καλά σας; Μεταφέρετε το Σκοπιανό σε κομματική αντιπαράθεση, ποιος είπε τι, κάποτε; Αυτά θα τα πούμε αργότερα. Τώρα ενδιαφέρει ποιος θα υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να ρωτήσει τον λαό και με δεδομένη την λαϊκή αντίθεση στα όσα συμφωνούνται.

«Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα έχει "εξοργίσει" τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα», γράφει αλβανικό δημοσίευμα. «Σας καλώ να διαβάσετε τη δήλωση του Καμμένου, ενός υπουργού αντι-αλβανού και εξτρεμιστή, χθες ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σε βάρος της Αλβανίας. Αυτή είναι η αλήθεια της εγκληματικής σιωπής, μια πράξη εθνικής προδοσίας του Έντι Ράμα και του Ντιτμίρ Μπουσάτι».

«Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας» τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοινώνοντας την Παρασκευή ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τζαμιά προκειμένου να καταπολεμηθεί το "πολιτικό ισλάμ".

Εμείς απεναντίας, είμαστε ερωτευμένοι με τις παράλληλες κοινωνίες. Από τη Θράκη, έως τα Άνω Λιόσια και τα Εξάρχεια. Για να μαζέψουμε ψήφους, αφήνουμε τις παράλληλες παραβατικές κοινωνίες όχι μόνον να παρανομούν, αλλά τις προστατεύουμε κιόλας.

Εχθές, με σύνθημα «Μη πυροβολείτε το μέλλον μας», κάτοικοι του δήμου Αχαρνών τίμησαν τον ένα χρόνο από τον θάνατο του 11χρόνου Μάριου ο οποίος έπεφτε νεκρός χτυπημένος από σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σχολείο του, από Ρομά. Οι γονείς του μικρού Μάριου, ζητούσαν μαζί με τους υπόλοιπους να βρουν τον δολοφόνο του ανηλίκου παιδιού.

Οι κάτοικοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισαν πως οι περσινές δεσμεύσεις έμειναν στα λόγια, καθώς ούτε τα ναρκωτικά μειώθηκαν, αλλά ούτε και οι πυροβολισμοί. Η παράλληλη κοινωνία, παραμένει απείραχτη, και θα παραμένει, αφού ψηφίζει… "προοδευτικά".

Παράνομη έκρινε την σκοπιανή Ντίσνεϊλαντ, με τα "αρχαιομακεδονικά" -και όχι μόνο- αλυτρωτικά μνημεία αισθητικής "Λας Βέγκας", που κατασκεύασε ο Νίκολα Γκρουέφσκι, ο Σκοπιανός αρχιτέκτονας Μάρτιν Πανόφσκι. Σύμφωνα με τον Πανόφσκι, πρόεδρο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων και μέλος της Επιτροπής για την Εξέταση των Μνημείων του σχεδίου "ανάπλασης Σκόπια 2014", συνολικά 30 γλυπτά που τοποθετήθηκαν στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ από το 2008 και μετά, είναι αυθαίρετα και η κυβέρνηση πρέπει ή τα γκρεμίσει ή να τα νομιμοποιήσει.

Μένω στα Σκόπια, για να δείξω την ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής μας. Στα σχολεία τους διδάσκονται υποχρεωτικά ως ξένη γλώσσα τα αγγλικά. Ως δεύτερη ξένη γλώσσα προαιρετικά οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν τα γερμανικά και τα γαλλικά. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία της ΠΓΔΜ θα εισαχθεί και η προαιρετική διδασκαλία των ιταλικών.

Οι Σκοπιανοί έχουν άπειρους λόγους να γνωρίζουν ελληνικά, αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, που δεν φημίζεται για τα εθνικά του αντανακλαστικά. Άμα ήταν να διδάξουμε τα τούρκικα σε τίποτα Έλληνες μουσουλμάνους που ξέφυγαν από τον εκτουρκισμό, το υπουργείο και ο Γαβρόγλου ήδη θα είχαν φροντίσει για το ζήτημα.