Skip to main content

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στη συνάντηση Δραγασάκη - Γκάμπριελ

O σχεδιασμός μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον Γερμανό αντικαγκελάριο.

Οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και στελέχη της αντιπροεδρίας.

Ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις προσδοκίες της κυβέρνησης από την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, από την προώθηση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου σε μεγάλες επιχειρήσεις για 12 έτη.

Ο κ. Δραγασάκης μίλησε για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες, ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί από την κυβέρνηση για την απεμπλοκή επενδύσεων. Υπογράμμισε επίσης ότι η υλοποίηση της ρύθμισης για το χρέος θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα καθώς θα άρει αβεβαιότητες για τους επενδυτές.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά. Μια τέτοια μορφή συνεργασίας είναι αυτή με τα γερμανικά ταμιευτήρια με στόχο τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων και τοπικής ανάπτυξης.

Επανασχεδιασμός κοινωνικού κράτους

Αναφερόμενος στη δεύτερη προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι πυλώνας του σχεδίου της κυβέρνησης για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη είναι η στήριξη, ο επανασχεδιασμός και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ώστε να στηριχθούν αυτοί που επλήγησαν από την κρίση.

Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές

Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην τρίτη προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου, τις θεσμικές αλλαγές στο Σύνταγμα, τον εκλογικό νόμο, τη δημόσια διοίκηση και το κράτος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά στη λίστα Μπόργιανς. Επίσης ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ελλάδας θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρηνανία για να επιμορφωθεί στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Γ. Δραγασάκης: Παραγωγική η συνάντηση

«Παραγωγική» χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Γκάμπριελ βρέθηκε η Ελλάδα, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας.