Skip to main content

Η συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για ανοιχτά σύνορα και ο ρόλος του Σόιμπλε

Η συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για ανοιχτά σύνορα, τα περί «διαπλοκής και διαφθοράς» και ο δραστικός τρόπος των Αλβανών για να διώχνουν τους επενδυτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τις ανησυχίες της για το προσφυγικό, γράφουν οι Financial Times, και σημειώνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης επέπληξε τον Τσίπρα για την ανεπιτυχή αντιμετώπιση του ζητήματος στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιος πρέπει να επιπλήξει ποιον, αλλά η συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για ανοιχτά σύνορα και προσέλκυση μεταναστών δεν δημιουργεί τεράστια προβλήματα μόνον στις δυο χώρες, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Και η μεν Μέρκελ ικανοποίησε τους Γερμανούς επιχειρηματίες που ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια, ο Τσίπρας όμως με την πολύ αριστερίστικη εξυπνάδα κατάφερε να οδηγεί σε διάλυση πολλές τοπικές κοινωνίες. 

Απορρίφθηκε πάλι η αίτηση αποφυλάκισης του 77χρονου Τσοχατζόπουλου, επειδή είπαν πως εξακολουθεί να είναι... επικίνδυνος! Σωστά! Ο μόνος άλλωστε που βούτηξε το χέρι στο δημόσιο ταμείο είναι ο Τσοχατζόπουλος. Κανένας άλλος. Μόνον αυτός. Όλοι οι άλλοι είναι «άσπιλες παρθένες».

Τι λόγο έχει επομένως η μελλοντική συζήτηση στην Βουλή για την «διαπλοκή και την διαφθορά», αφού δεν υπάρχουν ούτε διαπλεκόμενοι, ούτε διεφθαρμένοι πολιτικοί και παράγοντες; Ένας ήταν, κι αυτόν θα τον έχουμε μέχρι τα 100 στη φυλακή. [Καλώς τον έβαλαν στην φυλακή, αλλά έπρεπε να κτίσουν και καμιά 100σταριά άλλες φυλακές για να χωρέσουν και τους υπόλοιπους, που τρώνε ανενόχλητοι τα μαύρα].

Αρχίζω όλο και περισσότερο να βεβαιώνομαι ότι ο Σόιμπλε είναι εργαλείο όσων θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. Αυστηρός ελεγκτής των οικονομιών των ευρωπαϊκών χωρών, δεν κατάλαβε ως υπουργός Οικονομικών ότι η Γερμανία πάει κατά διαβόλου. Και η δεύτερη μεγαλύτερη Τράπεζα της χώρας του, έχει τα χάλια της και απολύει… 10.000 υπαλλήλους.

Είχα γράψει παλαιότερα, ότι οι οικονομίες της Γερμανίας και Τουρκίας θα σκάσουν με πάταγο -όχι σιγά σιγά όπως οι δικές μας-, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή είναι εξαγωγικές, και η ύφεση που η ίδια η Γερμανία επιβάλλει, θα διαλύσει και την ίδια. Το ερώτημα είναι, αν ο Σόιμπλε είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει, ή αν εκτελεί εντολές.

Ο Ερντογάν απορεί που κατέχει η Ελλάδα νησιά, τα οποία είναι μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια και «αν φωνάξεις θα ακουστείς», είπε. Πράγματι. Όμως και η Σμύρνη είναι μια ανάσα από τα ελληνικά νησιά, αλλά βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Και η Αλικαρνασσός το ίδιο. Εμείς όμως την λέμε Μποντρούμ, επειδή είμαστε προοδευτικοί και κάποιοι έχουν προσωπικούς λόγους.

Οι Αλβανοί βρήκαν πιο δραστικό τρόπο για να διώξουν τους επενδυτές, από αυτόν που χρησιμοποιούν Σκουρλέτης, Δρίτσας και λοιποί. Η εταιρεία OMNIX του λιβανο-αμερικανού Faad Mitri είχε κλείσει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για επενδύσεις στον τουρισμό συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επενδύσεις θα δημιουργούσαν 1.200 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2018.

Μόλις ο μελλοντικός επενδυτής πήγε να επισκεφθεί την περιοχή, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τον… τσάκισαν στο ξύλο και ο άνθρωπος έφυγε στην πατρίδα του με αναπηρικό καροτσάκι. Τέλος η επένδυση.