Skip to main content

Ο Σκουρλέτης, οι συμβασιούχοι και η… ρευματοκλοπή από την ΕΥΑΘ (φωτο)

Το θετικό πνεύμα Σκουρλέτη για την επιστροφή των συμβασιούχων στις δουλειές τους και η καταγγελία Κρεστενίτη για... ρευματοκλοπή

Γράφει ο Σαλονικιός

Για την προσεχή Τετάρτη 25 Απριλίου κλείστηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς η τύχη των 87 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την εταιρεία την 1η Μαρτίου, μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνάντηση θα παρίσταται όπως πληροφορούμαι και ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έχει πάρει πάνω του το όλο ζήτημα. Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι των συμβασιούχων καθώς και δικηγόροι των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το υπουργείο προσεγγίζει το ζήτημα με θετικό πνεύμα, δηλαδή αναζητά την καταλληλότερη νομική φόρμουλα προκειμένου οι συμβασιούχοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Θυμίζω ότι η πρώτη συνάντηση για το θέμα είχε γίνει στο περιθώριο του περιφερειακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στα τέλη Μαρτίου, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Όλγα Γεροβασίλη. Εκεί συμφωνήθηκε να ξανασυναντηθούν στην Αθήνα.

Εκείνος, πάντως, που φαίνεται να είναι εκτός κλίματος, είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης. Το λέω αυτό, διότι την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να αναζητά λύση στο πρόβλημα, εκείνος κατατρύχεται με ήσσονος σημασίας πτυχές της υπόθεσης.

Την περασμένη Τρίτη, για να καταλάβετε, ζήτησε από τους συμβασιούχους οι οποίοι εδώ και περίπου 50 μέρες, συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από τα γραφεία της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυσή τους, να πάψουν να «δανείζονται» ρεύμα από την ΕΥΑΘ για τις ανάγκες λειτουργίας μιας πρόχειρης μικροφωνικής εγκατάστασης που έχουν για να αναμεταδίδουν συνθήματα και μουσική.

Όταν εκείνοι αρνήθηκαν ο Κρεστενίτης ζήτησε να επιληφθεί του θέματος η αστυνομία καταγγέλλοντας ρευματοκλοπή. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι για να παρέμβουν απαιτείται επίσημη και όχι προφορική καταγγελία, εκείνος το ξανασκέφτηκε. Αλλά δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας.

Κάλεσε δύο ηλεκτρολόγους - εργαζόμενους της ΕΥΑΘ οι οποίοι εργάζονται σε άλλο κτήριο να προσέλθουν στα κεντρικά προκειμένου να διακόψουν την ηλεκτροδότηση της μικροφωνικής των συμβασιούχων. Όταν εκείνοι προσήλθαν, διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών ήταν πρώην συμβασιούχος, ο μοναδικός ο οποίος πέτυχε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και προσελήφθη στην ΕΥΑΘ. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι άνθρωποι πήγαν, είδαν και απήλθαν άπρακτοι, οπότε ο πρόεδρος αναζητεί τώρα άλλους τρόπους...

Πάντως, ο εκπρόσωπός τους, Γιώργος Πλαγάκος με επιστολή του την οποία απέστειλε προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δηλώνει πως οι συμβασιούχοι προτίθενται να καλύψουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο χρησιμοποιούν για τη λειτουργία της μικροφωνικής.