Skip to main content

Η στάση Τζιτζικώστα στο Σκοπιανό και το... come back Ψωμιάδη

Η επιστροφή του... Ζορό, το μεγάλο στοίχημα του Λευτέρη Αυγενάκη, το ισορροπημένο ψήφισμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και η πρώτη του Γυφτόπουλου.

-Τον πλέον απίθανο τρόπο για να επανέλθει στην επικαιρότητα και μάλιστα πομπωδώς επέλεξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Ζορό του Σοχού τώρα και σε διαφήμιση των Τζάμπο! Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το τόλμησε και αυτό. Μια διαφήμιση – παρωδία με μπόλικο αυτοσαρκασμό, με ευφυές σενάριο, για τις Αποκριές και με ηχητικό φόντο τη μελωδία από τον παλιό ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Βίντεο συλλεκτικό, άκρως επιτυχημένο, με εξαιρετικό χιούμορ και πολιτικά μηνύματα. Ψωμιάδης – Ζορό και τα μυαλά στα κάγκελα λέμε. Δηλώνουμε φαν!

-Το μεγαλύτερό του στοίχημα τρέχει αυτές τις μέρες, όσον αφορά τη θέση του ως γραμματέας της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νέος Κανονισμός λειτουργίας του κόμματος έχει μια σειρά από καινοτομίες, τις οποίες είχε προαναγγείλει πολλάκις στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι σήμερα όμως έμεναν κενές περιεχομένου. Πέραν κάποιων προθέσεων και μικρών παρεμβάσεων κάτι ευρύ δεν είχαμε δει. Τώρα όμως; Τώρα αλλάζουν πολλά και θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα η συγκεκριμένη αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού, ο οποίος και πρέπει να αλλάξει και δεν πρέπει να επηρεαστεί η ετοιμότητά του για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε, οι αλλαγές έχουν και προεκλογικό χαρακτήρα, με ένα πιο συμπαγές σχήμα και με ανθρώπους στις κρίσιμες θέσεις να είναι αφιερωμένοι σε ένα μόνο καθήκον. Ο κ. Αυγενάκης θα κριθεί εν πολλοίς από την επιτυχία του σε αυτό το πρότζεκτ.

-Καλύτερα δεν θα μπορούσε να τα πάει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά στο σκοπιανό. Ο περιφερειάρχης μίλησε πρώτος για το συνολικό πλαίσιο που πρέπει να έχει η διαπραγμάτευση, χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει σε ακρότητες. Η θέση του υιοθετήθηκε από τους περισσότερους και από σχεδόν το σύνολο των κομμάτων. Ακολούθησε η δήλωσή του για τον κ. Νίμιτς, την οποία όχι μόνο υιοθέτησε η ΝΔ, αλλά και πολλοί στην κυβέρνηση έχουν κάνει τοποθετήσεις που αφήνουν να διαφανεί ότι θα ήθελαν ο κ. Νίμιτς να μην έχει κάνει τις αδιανόητές για διαπραγματευτή του σκοπιανού δηλώσεις. Και τέλος ήρθε το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που εισήγαγε η παράταξη Τζιτζικώστα, η «Αλληλεγγύη» και έγινε μια συζήτηση εξαιρετικά πολιτισμένη, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και χωρίς εντάσεις. Ένα ψήφισμα το οποίο υπερψήφισε και η παράταξη Ιωαννίδη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ επαίνεσαν τόσο η παράταξη «Συμμετέχω», όσο και η παράταξη «Πολίτες Μπροστά», κι ας ψήφισαν παρών και λευκό. Το ψήφισμα ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο, με τη σωστή δόση πατριωτισμού και με συνέπεια στη γραμμή Τζιτζικώστα. Όταν ξέρεις τι θέση έχεις...

-Πολύ κόσμο συγκέντρωσε η πρώτη φιλική συνάντηση που διοργάνωσε ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, το Σάββατο στα γραφεία του ανώτατου κομματικού οργάνου στο νομό. Παρόντες όλοι οι βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης πλην Κώστα Γκιουλέκα, όπως και πολλά στελέχη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμαρχοι Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη. Ο κ. Γυφτόπουλος είπε σε γενικές γραμμές ποιες είναι οι προτεραιότητές του, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, μένοντας πρωτίστως στο άνοιγμα στην κοινωνία και στη διεύρυνση. Εκτίμησε δε ότι το 2018 είναι χρονιά βουλευτικών εκλογών, προφανώς για να τηρήσει σε υψηλά επίπεδα την προεκλογική κομματική ετοιμότητα.