Skip to main content

Η Τουρκία μας κατηγορεί ότι καταπιέζουμε τις μειονότητες!

Στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT δημοσιεύτηκε άρθρο-ρεπορτάζ για τις «καταπιεζόμενες» μειονότητες στην Ελλάδα.

Ο ρόλος των τουρκοσυλλόγων και κομμάτων, που αυξάνονται αλματωδώς με την αμέριστη υποστήριξη του τουρκικού Προξενείου -και με άφθονο χρήμα από την Άγκυρα- υποβοηθά σημαντικά την τουρκική προπαγάνδα, η οποία εφευρίσκει μύριους τρόπους για να θέσει την Ελλάδα σε ρόλο απολογούμενου (με την Ελλάδα δυστυχώς να τον αποδέχεται, αμυνόμενη διαρκώς).

Υπήρξε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, άρθρο-ρεπορτάζ για τις «καταπιεζόμενες» μειονότητες στην Ελλάδα. Αναγνωρίζεται αφενός ότι η Ελλάδα με τις συνθήκες των Παρισίων (Νεϊγύ) του 1919 και της Λωζάνης (1923), λόγω των ανταλλαγών πληθυσμών με την Τουρκία και την Βουλγαρία -και με κάποιες μεταναστεύσεις- κατάφερε να αποκτήσει μια «αρκετά ομοιογενή δομή του πληθυσμού».

Η οποία δομή δεν ήταν φυσικά μόνον «αρκετά» αλλά παντελώς ομοιογενής, με το 97% του πληθυσμού να είναι ελληνικής καταγωγής και χριστιανοί. Όμως η "προοδευτική" Αριστερά και ο αδηφάγος νεοφιλελευθερισμός, δύο άκρα μεν, αλλά με τις ίδιες μεθόδους για αφελληνισμό και αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης του κράτους, υποβίβασαν το ανωτέρω ποσοστό στο 85% περίπου, και έπεται συνέχεια.

Αφετέρου, λοιπόν, το TRT αναφέρεται σε ύπαρξη άλλων μικρών εθνικών ομάδων στη χώρα μας, τις οποίες οι αρμόδιοι στην Ελλάδα δεν αποδέχονται. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα δέχεται κριτικές για τις εφαρμογές που έχει απέναντι σε μειονότητες όπως τους Αλβανούς, «Μακεδόνες» και τους Τούρκους. Το παράδειγμα της Ελλάδας, λένε οι Τούρκοι, αποδεικνύει ότι στα Βαλκάνια οι μειονότητες δεν θεωρούνται ως πολιτιστικός πλούτος.

Οι κριτικές, στις οποίες αναφέρονται, έχουν να κάνουν με φορείς οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, για να μη πω και υποστηριζόμενοι από μερίδα του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι δίνουν την αφορμή για να απευθύνονται στην Ελλάδα κατηγορίες, τις οποίες ναι μεν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ανυπόστατες, αλλά πολλοί Αμερικανοί Πρόξενοι στην Θεσσαλονίκη, και σύμβουλοι του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ενστερνίζονται, υπηρετούντες διαλυτικά σχέδια, που δεν είναι πάντα σύμφωνα με την αμερικανική πολιτική. Υπάρχουν πολλά εξωθεσμικά κέντρα στις ΗΠΑ που δίνουν κατευθύνσεις, κι αυτό αποδείχτηκε με το ζήτημα των επεμβάσεων στα Βαλκάνια του Σόρος.

Το δημοσίευμα του TRT αναφέρει ότι κατά την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι Σλάβοι κατάφεραν να ιδρύσουν το Μεσαιωνικό κράτος. (Δεν ξέρω ποιο κράτος εννοούν, επειδή δεν υπήρξε ενιαίο σλαβικό κράτος, αλλά σερβικό και βουλγαρικό). Πάντως, καταλήγουν στην εισαγωγή τους, ότι με την συγκρότηση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια μερικές από τις ανεξάρτητες εθνικές ομάδες έμειναν εντός των συνόρων άλλων χωρών και έγιναν μειονότητες.

Και με βάση τα ανωτέρω αναφέρεται ειδικότερα στην Ελλάδα «Η οποία ενώ είναι χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει να μην αποδέχεται τις μειονότητες. Έτσι οι Αλβανοί, «Μακεδόνες» και οι Τούρκοι, επίσης άλλες μειονότητες, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις δυσκολίες που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι τους.

» Για παράδειγμα οι Αλβανοί στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση χωρίζονται σε τρεις ομάδες όπως οι Αλβανοί της Τσαμουριάς, οι Ορθόδοξοι και οι Αλβανοί που έφτασαν στην Ελλάδα για να δουλέψουν. Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί οι οποίοι έζησαν την περίοδο του 19ου αιώνα γύρω από την Αθήνα εξελληνίστηκαν.

» Οι Αλβανοί της Τσαμουριάς έχουν πληθυσμό γύρω στις 100 χιλιάδες κατοίκους και οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι. Η Ελλάδα με τον ισχυρισμό ότι οι Αλβανοί της Τσαμουριάς είχαν συνεργασία με τους εισβολείς Ιταλούς, μετά το 1945 απέλασε τους 30 χιλιάδες Αλβανούς από την Ελλάδα. Έτσι οι Έλληνες αρμόδιοι δεν αποδέχονται την επιστροφή αυτών των ανθρώπων και την επιστροφή των περιουσίων τους.

» Οι μετανάστες Αλβανοί, ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι γύρω στους 400 χιλιάδες. Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να δέχεται τους οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία».

Τα ανωτέρω θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι υποφερτά. Όμως υπάρχει και το εφεύρημα ότι «Σε εκθέσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο παρελθόν έγινε αναφορά στη βία που εφάρμοσε η ελληνική Αστυνομία και οι συστρατιώτες κατά των μεταναστών. Όχι μόνο κατά των Αλβανών, αλλά την περίοδο του 1946-1949 σε εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα απελάθηκαν μερικοί από τους «Μακεδόνες» στα βόρεια της χώρας. Το «Ουράνιο Τόξο» που εκπροσωπεί τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα ανέφεραν ότι κατά διαστήματα παρακολουθούνται από την ελληνική Αστυνομία και δέχθηκαν απειλές».  

Αυτά, εν ολίγοις. Δεν είναι διαφορετικά από τις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον της Ελλάδας τουρκόφρονες και μακεδονίζοντες σλάβοι. Είναι όμως απορίας άξιον, που δεν είδα δημοσιευμένη καμιά σύγχρονη επίσημη Έκθεση της ελληνικής πλευράς, για την κατάσταση των μειονοτήτων στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι το κάνουν. Εμάς μας εμποδίζει η «ελληνοτουρκική… φιλία»;