Skip to main content

Οι τζιχαντιστές στη χώρα, ο «αγωνιστής» Βαρουφάκης κι ο... Σαββόπουλος

«Παίρνεις την αλήθεια μου και μού την κάνεις λιώμα, απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα». Αφιερωμένο στους «αγωνιστές» της Αριστεράς.

Αναστάτωση, λέει, έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία στην χώρα μας, τουλάχιστον 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS και οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία.

Στα σοβαρά μιλάμε ότι έχουμε στην Ελλάδα μόνο 4-5 υπόπτους; Με 2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, από τους οποίους το 1,5 εκατομμύριο μουσουλμάνοι (επισήμως πριν από τρία χρόνια, ο πρόεδρος ομοσπονδίας μουσουλμανικών συλλόγων, είχε μιλήσει για ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες) και ανάμεσά τους δεν υπάρχουν τζιχαντιστές; Μόνο τα καλά παιδιά έρχονται εδώ;

Ο «Μακεδών» είχε καταθέσει -σε σημείωμά του στη Voria.gr., προ καιρού- την άποψη ότι ενώ σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν επεισόδια και ταραχές από μουσουλμάνους, στις μεσογειακές χώρες επικρατεί ησυχία. Και τούτο επειδή είναι χώρες υποδοχής, και ώσπου να κατακλυσθεί η Ευρώπη από το μουσουλμανικό στοιχείο, αποφεύγουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο, μήπως και ληφθούν σοβαρά μέτρα που να τους εμποδίζουν την είσοδο.

Θα μας τρελάνουν οι «αγωνιστές» της Αριστεράς. Ως κι ο Βαρουφάκης μάς βγήκε αγωνιστής. «Δεν θα προδώσω τον αγώνα που έδωσα επί πέντε μήνες», είπε. Είχε κάνει βέβαια εντύπωση το γεγονός, ότι παραδίδοντας ο Λαφαζάνης το υπουργείο στον Σκουρλέτη, μίλησε για τους «αγώνες» του.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι δεν έκανε λόγο για το ποιες είναι οι γνώσεις του, η εμπειρία του, ποιες επιτυχίες είχε στη ζωή του, ώστε να τον καθιστούν κατάλληλο για διοίκηση πολύ σημαντικού υπουργείου, αλλά το μόνο προσόν του είναι οι «αγώνες» του.

Τι αγώνες έκανε ο Σκουρλέτης; Στην μεταπολίτευση ήταν 12 χρόνων. Οι αγώνες των «προοδευτικών» από τότε, είναι οι διαδηλώσεις -με καταστροφές περιουσιών κατά κανόνα- τα γιαουρτώματα των αντιπάλων, οι άνευ λόγου απεργίες για να καταστραφεί το αστικό κράτος και να έρθει ο σοσιαλισμός, ή να ωφεληθεί ανταγωνιστής επιχειρηματίας, ακόμη και η παρεμπόδιση κάθε σοβαρού έργου -όπως η χωροθέτηση ΧΥΤΑ- ώστε να δημιουργούνται αφόρητες καταστάσεις και αγανάκτηση πολιτών εναντίον των κακών αστών πολιτικών.

Αυτούς τους αγώνες ξέρω. Όποιος ξέρει άλλους, ας μου τους πει. Εκτός κι αν εννοούν την προπόνηση στο σκίσιμο του Μνημονίου με συνειδητά ψεύδη, ή αφελείς υποθέσεις. Και με τέτοιους και παρόμοιους αγώνες ως μοναδικό εφόδιο, βαπτίστηκαν όλοι οι «προοδευτικοί» με τον τίτλο του αγωνιστή. Αυτές τις γελοιότητες ανεχθήκαμε, γι’ αυτό και τραβάμε ό,τι τραβάμε. Οι Λεουτσάκοι με τις γραφικότητες διαφεντεύουν ένα λαό. (Να μη ξεχάσω: κι οι κουκουλοφόροι «αγωνιστές» λένε ότι είναι. Ποιος ξέρει ποιοι μελλοντικοί «αγωνιστές» υπουργοί κρύβονται κάτω από τις κουκούλες).

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στην Βουλή «αγωνιστές» που θεωρούν βολικό να έχουν τον μισθό τους ολόκληρο και την επανάσταση χορτάτη. Τι έλεγε εκείνο του τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου, με τίτλο «Πονηρός πολιτευτής»; «Παίρνεις την αλήθεια μου και μού την κάνεις λιώμα, απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα». Αφιερωμένο στους «αγωνιστές» της Αριστεράς.

Καλλισθένης