Skip to main content

Vidavo: Λύσεις τηλεϊατρικής στα πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας

Τεχνολογικός πάροχος στα πio εξελιγμένα προγράμματα αποτοξίνωσης, στα IMMOT+ Eucrasia και προτείνει λύσεις υποστήριξης των smart camps.

Η επιτυχία του Εucrasia, του πλέον εξελιγμένου, διεθνώς, προγράμματος αποτοξίνωσης με τη χρήση υπηρεσιών τηλεϊατρικής, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό CN Traveller, παίρνει διαστάσεις καθώς εντάσσεται και σε άλλα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας, αποδεικνύοντας έτσι, τις υψηλής αξίας τεχνολογικές λύσεις που υποστηρίζει σαν πάροχος η Vidavo, η εταιρεία που επί σειρά ετών συνέβαλε για να γίνει πραγματικότητα το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone.

Όπως είπε η κ. Ειρήνη Πατσιούρα, project manager έργων καινοτομίας της Vidavo, το «Εucrasia», εισάγεται σαν εξατομικευμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, στο Daios Cove και στο Euphoria Resort, θέρετρα και τα δύο στην Κρήτη, ενώ ήδη προσφέρεται στα Costa Navarino, Tatoi Club, Elounda και Six Senses Spa.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του ΕΚΕΤΑ, για τη διασύνδεση τεχνολογίας και τουρισμού, η κα. Πατσιούρα αναφέρθηκε στην στρατηγική επιλογή της Vidavo, να υπηρετήσει μέσω εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων,  τo τρίπτυχο υγεία- φροντίδα- ευεξία, διευρύνοντας τα επιχειρηματικά πεδία εφαρμογής της τηλεϊατρικής.

Η Vidavo, όπως εξήγησε, έλαβε υπόψη της τις εξής τρεις τάσεις που επηρεάζουν καταλυτικά τον ιατρικό τουρισμό ή τον τουρισμό υγείας:

  • Η κινητή τεχνολογία έχει 100% διείσδυση σε σχεδόν όλες τις ανεπτυγμένες αγορές.
  • Αυξάνεται ο τουρισμός τρίτης ηλικίας και το 2030 υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχεί στο 24% της διεθνούς τουριστικής αγοράς.
  • Ο τουρισμός ευεξίας και ο ιατρικός τουρισμός είναι ανερχόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Η Vidavo λοιπόν, σαν τεχνολογικός πάροχος της εταιρείας Εucrasia, συνέβαλε στο να αναπτυχθούν τα προγράμματα Intelligent Mediterranean Metabolic Homeostasis Therapy (ΙΜΜΟΤ - Έξυπνες Μεσογειακές Μεταβολικές Ομοιοστατικές Θεραπείες), τα οποία απευθύνονται είτε σε άτομα που θέλουν με φυσικά μέσα/τρόπους να αναζωογονηθούν σωματικά και ψυχικά, είτε και σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Τα IMMOT+Εucrasia περιλαμβάνουν ψηφιακό συνεργατικό περιβάλλον και διασύνδεση επιστημονικής ομάδας και υπηρεσιών, διαδραστικό φάκελο υγείας, διαμόρφωση προφίλ υγείας βάσει ανάλυσης DNA, αυτοματοποιημένο θεραπευτικό πλάνο, τηλεδιάσκεψη και έξυπνα εργαλεία (ερωτηματολόγια αλληλεπίδρασης, ειδικό ημερολόγιο, εξατομικευμένες ειδοποιήσεις κ.λπ.).

Η Vidavo, όπως είπε η κ. Πατσιούρα, πρόκειται να αναπτύξει ιδιαίτερη πλατφόρμα για το Eucrasia ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα συνδέσει με τις παροχές του προγράμματος, και την εξέταση και ανάλυση οξειδωτικού στρες.

Προτάσεις για Smart Camps

Ένα νέο concept πάνω στο οποίο δουλεύει η Vidavo είναι ο κατασκηνωτικός τουρισμός ή τα smart camps. Σε πρώτη φάση, έχει ήδη καταθέσει πρόταση στη ΧΑΝΘ, που εάν υιοθετηθεί θα συμβάλλει στο να ζήσουν την κατασκηνωτική εμπειρία παιδιά με προβλήματα υγείας, όπως επί παραδείγματι τα διαβητικά. Πρόταση έχει υποβληθεί και στην ΑS Soccer Agency για αθλητικές κατασκηνώσεις.

Η Vidavo θεωρεί ότι τα smart camps, είναι έξυπνοι πρεσβευτές του τουρισμού υγείας και πως μέσω αυτών μπορούν να προσελκυσθούν κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο.