Skip to main content

Ήδη «Βόρεια Μακεδονία» για τον Γιοχάνες Χαν τα Σκόπια

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ σε ανάρτησή του στο Twitter αποκάλεσε τη γειτονική χώρα με το όνομα που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Στην ΠΓΔΜ ως μελλοντική «Βόρεια Μακεδονία» αναφέρθηκε ο Γιοχάνες Χαν, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, παρότι το όνομα δεν έχει εγκριθεί ακόμα ούτε μέσω δημοψηφίσματος από την ΠΓΔΜ ούτε και από την ελληνική Βουλή, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Επίτροπος ονόμασε την γειτονική χώρα με το όνομα που αποδέχθηκε βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τις συνομιλίες για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συγκεκριμένα έγραψε: «Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο βλέπει φως στα συμπεράσματα της συζήτησης για τη διεύρυνση της ΕΕ, ειδικά αναφορικά με την Αλβανία και τη μελλοντική Βόρεια Μακεδονία μετά από ένα μακρύ ντιμπέιτ». 

Να σημειωθεί ότι, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και την Αλβανία, με την προϋπόθεση να σημειωθεί πρόοδος στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.