Skip to main content

Δημοσιονομικά και φορολογικά στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με πηγή από το ΥΠΟΙΚ, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών εξέτασαν ενεργειακά, δημοσιονομικά και φορολογικά ζητήματα - Έρχεται η Βελκουλέσκου.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές συνεχίζονται σε πάρα πολύ καλό κλίμα, διαβεβαίωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στις σημερινές επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών εξέτασαν σήμερα μία σειρά ζητημάτων, όπως τα ενεργειακά, το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων, τα δημοσιονομικά και τα φορολογικά.

«Όλες οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ακολουθήθηκε πλήρως η ροή του προγράμματος, ενώ οι θεσμοί επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», σημείωσε.

Σχετικά με την έλευση της εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο, Πέμπτη.

Καταλήγοντας, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ εξέτασε τα ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.