Skip to main content

Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν για την επίθεση στο Μόναχο

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτος πανηγυρίζουν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζουν τις τελευταίες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι.

"Όλη η Ευρώπη είναι στα πόδια μας", αναφέρεται σε ανάρτηση σε φιλοτζιχαντιστικό λογαριασμό του Twitter.

"Ευχαριστούμε τον Θεό, μακάρι ο Θεός να φέρει ευημερία στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους" γράφει ένας χρήστης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στην αραβική γλώσσα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε έναν λογαριασμό του οποίου οι χρήστες συχνά διατυπώνουν τον ενθουσιασμό τους για τις επιθέσεις που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση.

"Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται στην Ευρώπη" γράφει ένα άλλο tweet, επίσης γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν άλλο λογαριασμό επίσης φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος.

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας"

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις περί ισλαμιστικής τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, σύμφωνα το περιοδικό Focus. "Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο της έρευνας", εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ o δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild στο Μόναχο Γιούλιαν Ρέπκε σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για πιθανόν "δεξιά" κίνητρα των δραστών της επίθεσης.